Elke maandagmiddag is De Sjoel weer open
Elke maandagmiddag is De Sjoel weer open

De Sjoel is weer elke maandagmiddag open!

Algemeen 275 keer gelezen

Brielle - De Sjoel, de voormalige Synagoge aan de Turfkade, is na de corona stop weer open voor bezichtiging. Bezoekers zijn van harte welkom op alle maandagen van 14.00 – 16.30 uur.

Uiteraard moet er in 'het nieuwe normaal' met extra regels rekening worden gehouden. Zo vragen ze u om bij binnenkomst uw handen te ontsmetten en houden zij zich strikt aan de Brielse 1,572 meter afstand . Daarnaast mogen er slechts vier volwassenen tegelijk binnen zijn. Dat geldt niet voor een gezin.

Zijn deze hobbels eenmaal genomen, dan wacht er een interessante rondleiding. De rondleiders vertellen u graag over de geschiedenis van dit unieke monument, dat de enig overgebleven vooroorlogse Synagoge is op de Zuid-Hollandse eilanden. Ook typisch Joodse voorwerpen en het voormalige schooltje krijgen aandacht.

Bovendien is er een verkooptafel waar tegen een geringe prijs mooie kaarten te koop zijn. Daarnaast is er een interessante video over de redding van de sjoel van de sloop verkrijgbaar en zijn er leuke boekjes en nog veel meer!

Tot ziens op de Turfkade!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant