Afbeelding
Jos Uijtdehaage

Orgelconcerten in de Sint Catharijnekerk

Algemeen 319 keer gelezen

Brielle - Op maandag 31 augustus, aanvang 21.30 uur, zal stadsbeiaardier Peter Bremer de concertreeks op de Brielse beiaard besluiten met het traditionele nachtconcert. Uit de toren van de Sint Catharijnekerk zal muziek klinken van o.a. Purcell, Händel, John Lennon, Paul Mc Cartney, Rodgers, Elgar en Diabelli.

Belangstellenden kunnen het concert bijwonen op de sfeervolle luisterplaats voor het Merulahuis, met een mooi uitzicht op de verlichtte toren; bovendien is het concert van dichtbij te volgen op een videoscherm. De toegang is gratis en er wordt een drankje geschonken; wel wordt een gift gevraagd. Voorafgaand aan het beiaardconcert zal  in de Sint Catharijnekerk het wekelijkse orgelconcert worden gegeven door Leendert Verduijn, met muziek van o.a. Bach, Mendelssohn en Reger.  De aanvang is 20.15 uur; de toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro inclusief koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. 

Op zaterdag 29  augustus a.s., aanvang 16.00 uur zal het inloopconcert in de Sint Catharijnekerk te Brielle worden verzorgd door Jos van den Enden, blokfluit en Leo Hans Koornneef, orgel. Er zal muziek klinken van o.a. Bach, Mozart en L'Oeillet. De toegang is gratis; wel wordt een gift gevraagd. Een begeleidend programmaboekje met informatie wordt de bezoekers van de concerten aangereikt. Meer info: www.catharijnekerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant