Afbeelding
Foto: PR
ingezonden mededeling

11 september 2020: ‘Dag van de Scheiding’

Algemeen 253 keer gelezen

Van Gastel en Bal Advocaten opent op vrijdag 11 september haar deuren tijdens de ‘Dag van de Scheiding’. Op deze dag kunnen bezoekers gratis meer informatie krijgen over scheiden en andere familierechtelijke kwesties zoals wijziging alimentatie. 

Dag van de scheiding 
Minimaal één op de drie huwelijken strandt. Om die reden is jaren geleden ‘de Dag van de Scheiding’ ingesteld. Niet om scheiden te promoten, maar vooral om aandacht te vragen voor de grote maatschappelijke gevolgen en de noodzaak van goede begeleiding.

Respectvol uit elkaar 
Op 15 september 1976 vond in Nederland de allereerste scheiding plaats. In 1950 waren dit er al 6.462. Sinds 1995 telt het CBS er jaarlijks minstens 30.000 en ligt het scheidingspercentage landelijk rond 37% van de huwelijken. In al die jaren is er veel veranderd. Niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving, dat nog altijd in beweging is. Zo veranderde op 1 januari 2018 de gemeenschap van goederen en werd op 1 januari 2020 de duur van de partneralimentatie verkort. Maar ook is in de afgelopen jaren de focus steeds meer komen te liggen op de-escalatie. Juist wanneer er kinderen zijn betrokken, is het van belang om het voortgezet ouderschap na een scheiding zoveel mogelijk veilig te stellen omwille van de kinderen. Partijen gaan weliswaar als partners uit elkaar, maar zij blijven samen ouders. 

Scheidingen gaan meestal gepaard met veel discussie en emotie, waarbij emotie een zeer slechte raadgever is. Iedereen kent in de omgeving wel schrijnende gevallen, waarbij de partijen twisten (soms slechts over details), terwijl de kinderen niet zelden de rekening betalen. Gedegen informatie van een ervaren – en waar nodig gespecialiseerd – team filtert emotie, geeft inzicht en neemt discussie weg. Daarmee kan een vechtscheiding worden voorkomen. Met alle besparing van onnodige kosten van dien. Hoge kosten zitten namelijk vaak verbonden aan het laten sturen door eerdergenoemde emotie. 

Wat zijn de mogelijkheden? 
Op 11 september kan in een persoonlijke (en corona-proof) bespreking van ongeveer een half uur (waarbij niet nauw wordt gekeken) kosteloos kennis worden gemaakt met een van de echtscheidingsadvocaten uit het familierechtteam van Van Gastel en Bal. Er kan algemene informatie rond het scheidingstraject worden verstrekt, maar ook – waar wenselijk – op meer individuele omstandigheden worden ingegaan. Ook andere familierechtelijke aangelegenheden kunnen worden voorgelegd. U kunt er ook voor kiezen om telefonisch (0181-333535) of per e-mail (kantoor@vangastel-bal.nl) vragen aan ons voor te leggen. Daarnaast biedt de Nederlandse Vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) de mogelijkheid van een “live chat”. Via het platform Verder-Online.nl wordt op 11 september een chatsessie georganiseerd. Tussen 09.00 en 17.00 uur zal een team van vFAS-leden klaar zitten om vragen via de chat te beantwoorden.

Wat is er nodig? 
Het enige dat nodig is, is het maken van een afspraak. Van Gastel en Bal Advocaten houdt voor deze gelegenheid de deuren extra lang open en men is die dag dan ook welkom tussen 9.00 uur en 21.00 uur. 

Wilt u meer informatie over Van Gastel en Bal Advocaten? Kijk dan op www.vangastel-bal.nl. Wenst u direct een afspraak te maken of eens vrijblijvend telefonisch overleg met een scheidingsadvocaat of -mediator? Bel dan 0181 - 333 535 of bezoek ons aan de Smitsweg 72 te Hellevoetsluis. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant