Afbeelding
Wil van Balen

Jazz Light Night Rockanje: een groot succes!

Algemeen 611 keer gelezen

Rockanje - Alle ogen waren op Rockanje gericht afgelopen vrijdag. De jaarlijkse lampionoptocht, alhoewel in afgeslankte vorm, is een hoogtepunt. Maar hoe dit te vieren in de huidige tijden met corona op de loer?

Stichting Probaro en Comité Rockanje 800 jaar hebben een uniek stukje spektakel neergezet. Om 20:00 uur werd er verzameld op het Dorpsplein. Vooraf was duidelijk gecommuniceerd dat ouders en begeleiders een reflecterend hesje moesten dragen en afstand moesten bewaren. Onder leiding van Handhaving Westvoorne en de tamboers van Muziekvereniging Ons Genoegen liep de stoet over het Dorpsplein, Dorpsweg, de Vleerdamsedijk, Briggemandreef over de Zeeweg waar een stralende burgemeester de Jong naar iedereen stond te zwaaien. Op de Swinsedreef waren de tuinen prachtig versierd met lichtjes en lampions. De sfeer zat er goed in! 

De route werd vervolgd naar de Eerste Slag alwaar vanaf het plein de fakkels op de vloedlijn prachtig zichtbaar waren. Muziekvereniging Ons Genoegen liet iedereen hier los en de fakkels lokten een ieder naar Beachclub 8, welke ook volledig uitgepakt had met een prachtig verlicht strand vlak voor de beachclub en een vrolijke band die de avond compleet maakte. 

Ook bij de Tweede Slag zat de sfeer er goed in; Beachclub Sunset, pas in juli geopend, heeft als nieuwste beachclub bewezen niet onder te doen voor de gevestigde partijen: men ging coronaproof uit hun dak bij de Copy Cat Band, de sfeer was zeer goed met heerlijke meezingers! Bedrijfsleider Nance: ´Het was een zeer geslaagde avond, de samenwerking met de organisatie was goed. Dit vraagt om meer!´ Bij Salsa Beachclub stonden grote pannen paella en andere hapjes klaar voor de gasten. Onder het genot van een pianist én zoon Mitch die uitpakte met liederen van Lee Towers werd er genietend naar het strand keken. De oproep van Comité Rockanje 800 jaar om met eigen muziekinstrumenten over het strand te flaneren was eveneens gehoor aan gegeven; diverse bekende en onbekende zangers grepen hun kans hun muzikale klanken deze avond ten gehore te brengen. 

Pleun Briggeman: ´Het was historisch genieten deze optocht, het bracht me terug naar mijn kinderjaren toen was er een optocht vergelijkbaar met deze tocht, alleen het verschil dat er toen geen gele hesjes waren.´ Marja van Kruijssen: ´We zijn als organisatie bijzonder trots op Rockanje en haar inwoners. Samen hebben we deze bijzondere editie tot een succes gemaakt!´

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant