Sven Groenenboom miste een strafschop voor Rockanje in het bekerduel bij Overmaas. Archieffoto: Wil van Balen.
Sven Groenenboom miste een strafschop voor Rockanje in het bekerduel bij Overmaas. Archieffoto: Wil van Balen.

Rockanje blijft steken op gelijkspel bij Overmaas

Algemeen 249 keer gelezen

Rotterdam - Een veel beter Rockanje slaagde er toch niet in om Overmaas in poule 33 van het bekertoernooi van district West II een nederlaag toe te brengen. De ploeg van trainer Harry Rusken bleef steken op een gelijkspel: 1-1.

'We hadden zoveel kansen,' aldus Rusken na afloop. 'Daaruit hadden we toch minimaal nog wel een tweede treffer moeten maken.'

Achterstand
Ondanks het overwicht kwam Rockanje eerst zelfs nog op achterstand in de wedstrijd. Op jacht naar de gelijkmaker misten achtereenvolgens Yoeri 't mannetje, Vince Keller en Sven Groenenbom dotten van kansen. Het duurde tot na de rust voordat de Oranjehemden dan eindelijk de stand recht wisten te trekken. Jasper Vermeer was de man die de trekker doeltreffend overhaalde: 1-1.

Strafschop
'Toen we daarna een strafschop mochten nemen, dacht ik dat we er overheen zouden gaan,' blikte Harry Rusken terug. 'Maar geheel tegen zijn gewoonte in, miste Sven Groenenboom vanaf de stip. Dus bleef het bij die 1-1. Ik gaf vorige week na de bekernederlaag bij HWD al aan dat doorgaan in het bekertoernooi voor Rockanje geen prioriteit is. Wij zien de drie poulewedstrijden van de eerste bekerronde als een verlengstuk van de voorbereiding op de competitie.' We hebben nu nog één bekerduel te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant