De muur van Zwartewaal staat klaar om een vrije trap van Egelantier Boys het hoofd te bieden. Foto: Wil van Balen.
De muur van Zwartewaal staat klaar om een vrije trap van Egelantier Boys het hoofd te bieden. Foto: Wil van Balen.

Zwartewaal boekt op Egelantier Boys eerste zege

Algemeen 203 keer gelezen

Zwartewaal - Zwartewaal heeft de eerste overwinning in het bekertoernooi bij de voetbalamateurs van district West II binnen. Aan de eigen Sluisweg werd Egelantier Boys met 4-1 afgetroefd.

'Een verdiende overwinning,' vond trainer Dave de Jong, die nu enkele maanden met de selectie van Zwartewaal bezig is, na afloop.

Dubbele cijfers
De Jong had, gezien het aantal kansen, een zege met dubbele cijfers voor zijn ploeg zelfs niet raar gevonden. 'We waren veel sterker,' aldus de oefenmeester. 'Maar we verloren bij de stand van 2-0 even het ritme, toen Egelantier Boys tegen scoorde. Net nadat wij de kans op 3-0 hadden gemist kwamen ze op 2-1. Maar daarna hebben we het weer goed opgepakt.'
Xantino Langendoen en Jesse Langendoen (geen familie) zetten Zwartewaal op 2-0. Na de tegentreffer zorgden treffers van Joël Kroon (3-1) En Dave Schrijver (4-1) voor een passende eindstand. Zwartewaal sluit de eerste bekeronde komende zaterdag af met een uitduel bij Zuidland.

Zuidland
'In dat duel hebben we niets te verliezen,' weet Dave de Jong. 'Zuidland kan zich nog plaatsen voor de tweede ronde. IK verwacht dat het een een mooie pot gaat worden.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant