Afbeelding

Een egel gered op obs De Bosrand

Algemeen 468 keer gelezen

Oostvoorne - Vorige week ontdekten de kleuters van groep 1/2 van De Bosrand in Oostvoorne een egeltje naast het hekje van het schoolplein. De egel zat vast met zijn pootje in prikkeldraad. De juffen hebben geprobeerd om hem los te maken, maar dit bleek lastiger te zijn dan dat het leek. 

De dierenambulance is gebeld en Dieren4u heeft het egeltje los geknipt. Ze hebben het egeltje direct naar de dierenarts gebracht, zodat het prikkeldraad verwijderd kon worden. Wat fijn dat de dames van Dieren4u er zo snel waren en dat ze zo goed gehandeld hebben!

Het was voor de kinderen erg spannend en indrukwekkend. Ze hebben natuurlijk dezelfde dag nog les gekregen over egels: wat eten ze, houden ze een winterslaap, hoe oud worden ze?

Ondertussen kwam er ook nog een eekhoorntje met een nootje in z’n bek langs huppelen. De kinderen hadden een leerzame middag met deze dieren op het schoolplein.

Basisschool De Bosrand ligt tegen het Mildenburgbos aan en ze hebben zelfs een stukje van het bos bij het schoolplein betrokken. Zo beleef je nog eens wat in de natuur!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant