De mondkapjes uit Ghana zijn dubbellaags
De mondkapjes uit Ghana zijn dubbellaags

Mondkapjes uit Ghana in de Wereldwinkel

Algemeen 547 keer gelezen

Brielle - Helaas, corona houdt ons nog steeds in de greep. Wanneer afstand houden niet lukt (zoals in het OV of in de supermarkt) zijn mondkapjes belangrijk in het tegengaan van de verspreiding van het virus.

Wat is er dan mooier om in die gevallen een mondkapje te dragen waarbij tevens mensen in Ghana ondersteund worden? Hoe dat kan? De Nederlandse Ellen Seldenthuis woont in Ghana en werkt al sinds 2004 voor de stichting Adwuma Ye. Deze stichting heeft projecten voor vrouwen en werkloze jongeren in Ghana. Hier heeft Ellen haar medewerkers kort voor de sluiting van hun werkplaats (vanwege corona) geleerd hoe ze thuis mondkapjes konden maken van prachtige Afrikaanse stof.

Lokaal zijn in Ghana al duizenden van deze mondkapjes verkocht. Met de opbrengst worden de medewerkers ondersteund in deze moeilijke periode en kunnen ze doorgaan met hun werk, ook al is de werkplaats gesloten.

De mondkapjes zijn dubbellaags. De buitenkant is van dichtgeweven katoen met polyester in een prachtige, kleurrijke Afrikaanse print; de binnenkant is van ongebleekt katoen. Zij zijn genaaid als een pocket, dus desgewenst kan men er nog een filter tussen stoppen. De koordjes voor achter de oren zijn gemaakt van oude T-shirts en zijn op de gewenste lengte af te knopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant