Afbeelding

Einde zwemwaterseizoen 2020

Algemeen 174 keer gelezen

Op 1 oktober eindigt het zwemwaterseizoen van 2020. Dit houdt in dat de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) vanaf die datum de officiële zwemwaterlocaties in de provincie Zuid- Holland niet meer inspecteert. Ook vervallen per die datum alle geldende maatregelen. 

Zwemwaterseizoen 2021

Op 1 mei 2021 start het nieuwe zwemwaterseizoen. Tot die tijd wordt de waterkwaliteit bij de officiële zwemwaterlocaties niet gecontroleerd.  

Het zwemwaterseizoen 2021 loopt van 1 mei tot 1 oktober 2021. In die tijd controleren en handhaven de zwemwaterinspecteurs van de ODMH de officiële zwemwaterlocaties op veiligheid, waterkwaliteit en hygiëne. Als de situatie daartoe aanleiding geeft, neemt de ODMH maatregelen. Dit kan zijn het afgeven van een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod.

Geldt voor een zwemwaterlocatie een maatregel dan communiceren wij dit door middel van het blauwe informatiebord bij de betreffende locatie en op www.zwemwater.nl. Wij twitteren de maatregelen ook via @ODMH_Zwemwater. 

Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen wij onder andere door milieutaken voor de gehele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een deel van onze regio uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. 

Eén van die taken is het toezicht houden op de kwaliteit en veiligheid van alle officiële zwemwaterlocaties en badinrichtingen voor het hele grondgebied van de provincie Zuid-Holland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant