Afbeelding

ZUMBA dansen bij O.D.I. in Tinte

Algemeen 303 keer gelezen

Tinte - Sporten verbetert onze natuurlijke weerstand en dat is momenteel de enige afweer die we hebben tegen het coronavirus. In deze bijzondere omstandigheden is het nog belangrijker dan anders om te bewegen en je hoofd leeg te maken.

Dansen is gezond en maakt gelukkig. Tijdens het dansen maak je endorfine aan, oftewel het gelukshormoon. Daarnaast draagt dansen bij aan een goed reactievermogen, uithoudingsvermogen, coördinatie, slanke lijn en sterkere botten. Het is tevens een goede training voor de hersenen.

Dansen is geschikt voor jong en oud, omdat je met dansen nooit te hard traint. Je gaat zweten en je hartslag versnelt. Dat is alleen maar positief, omdat je daarmee letterlijk je hart en je longen rekt. Hierdoor daalt je bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie.

We nodigen je graag uit om bij ODI Tinte op donderdag om 20.00 uur alle stress los te laten en lekker de heupen los te gooien tijdens een gratis Zumba proefles (meld je aan via: f.manintveld@hetnet.nl.). We dragen zorg voor voldoende afstand, hygiëne en ventilatie in de zaal.

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant