Burgemeester Peter de Jong op bezoek bij het bruidspaar Van der Blom-Lievaart (Foto: MMV)
Burgemeester Peter de Jong op bezoek bij het bruidspaar Van der Blom-Lievaart (Foto: MMV)

Felicitaties voor 55-jarig bruidspaar Van der Blom

Algemeen 921 keer gelezen

Oostvoorne - Burgemeester Peter de Jong ging afgelopen donderdag op bezoek bij het echtpaar Van der Blom om hen namens de gemeente Westvoorne te feliciteren met hun 55-jarig huwelijk.

Henk van der Blom (80) en Janie van der Blom-Lievaart (79) leerden elkaar destijds kennen op de veerpont van Rozenburg naar Maassluis. Henk is geboren en getogen in Oostvoorne en Janie groeide op in Rozenburg. Na hun huwelijk ging het echtpaar in Oostvoorne wonen.

Henk werkte tot aan zijn pensioen bij de Gulf, het huidige Q8. Janie was in haar werkzame leven kleuterjuf. Eerst bij de Bezige Bijtjes en later bij CNS De Nieuwe Weg.
Het echtpaar heeft twee kinderen; een zoon en een dochter en vijf kleinkinderen. De trouwdag is in bescheiden kring gevierd. Niet alleen vanwege Corona, maar ook vanwege het feit dat Janie al sinds langere tijd dement is. Henk is dus al vele jaren mantelzorger, een taak die hij overigens met alle liefde voor zijn Janie op zich heeft genomen.

Over Henk en Janie is vorig jaar een ontroerend portret in het tweeluik 'Uit elkaar' bij de NTR op NPO uitgezonden. Het tweeluik legde een belangrijk, maatschappelijk pijnpunt bloot. Documentairemakers Frans en Silvia Bromet tonen in 'Uit elkaar' de kwetsbaarheid, het geduld en de onmacht waarmee mantelzorgers te maken krijgen die hun partner verliezen aan dementie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant