Afbeelding
Koop Lokaal

Ceyda maakt met liefde en toewijding taarten in haar Bakstulpje

Algemeen 554 keer gelezen

Ze noemt het zelf een volkomen uit de hand gelopen hobby. Ceyda werkte als accountmanager bij een grote organisatie. Nu is ze bijna elke dag bezig met wat haar grote liefde is: het maken van ontzettend mooie, maar ook verrukkelijke taarten, die stuk voor een stuk een kunstwerkje op zich zijn.

Sinds drie jaar heeft Ceyda van haar hobby haar beroep gemaakt en staat ze onder de naam Ceyda’s Bakstulpje bij de kamer van koophandel ingeschreven. In die drie jaar werd haar huis te vol en haar keuken te klein. De koelkast voor haar baksels moest zelfs in de woonkamer staan. Dit voorjaar - waarin het vanzelfsprekend ook voor haar stil was - heeft ze samen met haar man besteed aan het afbouwen van een van alle professionele apparatuur voorziene werkplek naast haar huis. Daar kan ze zich nu ongestoord uitleven op wat haar passie is: het bakken van taarten voor de mooie, bijzondere en feestelijke momenten die er in het leven zijn, zoals huwelijk, zwangerschap, geboorte, verjaardag en alle andere feesten. 

Taarten met liefde en toewijding 
Elke taart wordt in overleg met en naar de wensen van de klant gemaakt. Meestal is er zo’n vertrouwen dat ze de vrije hand krijgt in het ontwerp. Het enige wat de klant dan aangeeft, is het gewenste thema. De taarten moeten er niet alleen mooi uitzien, maar nog belangrijker is het, dat ze natuurlijk heerlijk smaken. Ceyda: “Hierdoor heb ik een fijne klantenkring opgebouwd, waar steeds weer nieuwe klanten bijkomen. Ik gebruik alleen A-kwaliteit ingrediënten. Als vulling is er ontzettend veel mogelijk en soms is het best lastig voor de klant om een keus te maken. Omdat ik het belangrijk vind dat een taart supervers is, gebeurt het regelmatig dat ik een nachtje moet doorhalen als ik veel bestellingen heb.”

Aanstaande bruidsparen 
Met de aanstaande bruidsparen die een taart bij haar bestellen, heeft ze een voorbereidend gesprek over hun wensen. Onder het genot van een drankje en mini taartjes met verschillende vullingen krijgt ze een beeld van het bruidspaar en hun taartwens. Een bruidspaar waarvan de bruid een wit met zwart kanten bruidsjurk zou dragen, wilde graag een taart in deze kleuren en met de skyline van Rotterdam. Al kletsend kwamen ze op het ontwerp van de taart. Voor een paar dat trouwde in het kasteel van Rhoon maakte ze een ‘kasteeltaart’. Vaak ontvangt Ceyda foto’s van het bruidspaar van het aansnijden van de bruidstaart: “Dan zie ik het totaalplaatje en denk ja, die taart past echt bij hen. Dat geeft mij veel voldoening en maakt mij echt blij. “

Trouwerijen en feesten 
Er is een heel fijne samenwerking met Cathy van Breezze. Ceyda werkt er sinds 3 jaar en is er de huisbakker van de (bruids)taarten. Op de trouwdag werkt ze volop mee om de huwelijksdag tot een succes te maken. Ceyda: “Het leuke is dat ze mij al kennen en dat de door mij gemaakte bruidstaart onderdeel is van deze mooie dag.’ Naast de bruidstaart kun je overigens ook kiezen voor een ‘sweet table’ met allerlei lekkernijen, zoals brownies, macarons en lepelgebakjes.

Cakesmash 
Ceyda maakt in samenwerking met ‘Cakesmashen’ ook themataarten voor de fotoshoot van de kleintjes voor hun eerste verjaardag. Hier wordt het kindje in een magisch decor gefotografeerd terwijl ze heerlijk mogen knoeien met de taart. Alles is volledig afgestemd op elkaar en dit zorgt voor onvergetelijke foto’s in een prachtig album.

Jongen of meisje? 
Ben je in verwachting, en wil je met vrienden en familie delen of het een jongetje of een meisje wordt? Voor die bijzondere gebeurtenis maakt Ceyda ‘gender reveal’ taarten. Pas bij het aansnijden zie je de kleur die deze binnenin heeft: roze of blauw. Ook voor jezelf kan dat een verrassing zijn. Ze heeft meerdere stellen gehad die de dichte enveloppe met het geslacht van het kindje aan haar gaven. Ze weet het geslacht dus soms zelfs eerder dan de toekomstige vader en moeder!

Ceyda’s Bakstulpje
Zalmlaan 7
3238 BJ Zwartewaal
Tel. 06-51832538
ceydavegt@gmail.com
www.facebook.com/ceydavegt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant