Afbeelding
Rene Koster

Ga op bomenexcursie in de Herfstvakantie

Algemeen 214 keer gelezen

Rockanje - Iedere boom vertelt zijn eigen verhaal. Groot of klein, jong of oud, breed of smal. In Voornes Duin vind je veel verschillende bomen én dus verhalen. Natuurmonumenten organiseert in de Herfstvakantie twee excursies in het gebied. Ga je mee op ontdekking?

Op vrijdag 23 oktober vindt de excursie plaats in het Waterbos en op zondag 25 oktober in Quackjeswater. In het najaar vind je een veelheid aan herfstkleuren. Tijdens de wandeling geniet je hiervan. Welke bomen staan er eigenlijk? Waaraan herken je ze? Kun je ze ook op leeftijd schatten en hoe doe je dat eigenlijk? En voor de jongsten onder ons … je wandelt niet alleen … het is ook klimmen, klauteren en kruipen over vele spannende paadjes.

Gelukkig weet de gids veel over bomen te vertellen. Waar ze van leven bijvoorbeeld, hoe oud ze kunnen worden, waarom sommige het blad verliezen in de winter, waarom bladeren verkleuren in de herfst. En ook welke dieren in onze bomen leven.

Aanmelden

Ga je mee op excursie in de Herfstvakantie? Meld je dan vooraf aan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/voorne/agenda. De excursie duurt ongeveer 2 uren. Vanzelfsprekend nemen we tijdens de wandeling de richtlijnen van het RIVM in acht. We vragen daarom alle deelnemers zich te houden aan deze huisregels. Meer informatie over deze huisregels, startlocaties en tips vind je op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant