Afbeelding

Nieuwe film van het Filmhuis van de Volksuniversiteit Westvoorne

Algemeen 553 keer gelezen

Oostvoorne - De Franse film Hors Normes (2019), van de makers van Intouchables, vertelt het verhaal over de twee vrienden Bruno en Malek die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. 

Wanneer ouders of zorginstellingen het echt niet meer weten, kloppen ze aan bij Bruno die vaak creatieve oplossingen vindt. Malek leidt jongeren uit de Parijse banlieues op tot begeleiders van deze kinderen. Het zijn hectische tijden voor de organisatie. Tijdens het traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en er ontstaan bijzondere vriendschappen. Tenenkrommend is de aanpak van de Franse bureaucratie die voorbijgaat aan de belangen van de kinderen.

Deze oprechte film met zijn inspirerende boodschap is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis en bereikte in Frankrijk een miljoenen publiek. De film wordt vertoond in cultureel centrum De Man in Oostvoorne op donderdag 29 oktober vanaf 20:15 uur. Kosten: leden €7,00 en niet-leden € 9,00. 

Alle bezoekers, ook de passe-partouthouders, dienen zich van tevoren (uiterlijk zondag 25 oktober 18:00 uur) aan te melden op de website van de volksuniversiteit. Er is plaats voor 30 personen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant