Een online webinar over zonnepanelen
Een online webinar over zonnepanelen

Energie besparen in Westvoorne

Algemeen 351 keer gelezen

De gemeente Westvoorne is met een breed duurzaamheidsprogramma gestart onder de titel: Energie besparen, dat levert wat op! De gemeente biedt gratis digitale energie-workshops aan en vrijwilligers uit Westvoorne kunnen een, eveneens gratis, opleiding tot energiecoach krijgen, waarmee ze andere inwoners helpen hun energierekening omlaag te brengen. Ook kunnen inwoners een budget van 90 euro krijgen waarmee ze kleine energiebesparende maatregelen kunnen aanschaffen.

Wethouder Lies van der Pol is blij dat ze als gemeente inwoners kunnen helpen met energie besparen. “Met dit programma kunnen we mensen op verschillende manieren helpen. We zetten in op een breed programma, van concrete producten, workshops, tot het opleiden van energiecoaches. De coaches, die ook inwoners zijn van Westvoorne, kunnen zo mede-inwoners inspireren en helpen om hun woning energiezuiniger te maken en te verduurzamen. Tegelijkertijd verbindt het mensen, want iedereen kan weer van elkaars adviezen en tips leren.”

De gemeente Westvoorne heeft subsidie gekregen van het Rijk om inwoners de komende maanden te helpen energie te besparen en hun energierekening omlaag te brengen. Wethouder Van der Pol: “Soms zijn er maar een paar simpele aanpassingen nodig in een woning, waardoor een huishouden al flink kan besparen op de energierekening. Simpel misschien, maar wel heel belangrijk, want wat je bespaart hoef je ook niet op te wekken.”

Het programma Energie besparen, dat levert wat op! Samen naar een Duurzaam Westvoorne bestaat uit meerdere onderdelen:

Kortingscode 
Inwoners hebben op 21 oktober een flyer in de bus gekregen met een kortingscode waarmee ze € 90,- kunnen besteden aan energiebesparende maatregelen. Inwoners kunnen dit samenstellen via de webshop van het energieloket van de gemeente, de WoonWijzerWinkel. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Energie-workshops 
Ook organiseert de gemeente een reeks digitale energie-workshops. Tijdens de workshop komen diverse praktische energieonderwerpen aan bod: de energierekening, sluip- en standby verbruik, energie slurpende apparaten en praktische tips om energie te besparen. Per workshop is plek voor 12 personen. Aanmelden kan via: www.duurzaamwestvoorne.nl/datlevertwatop.

Energiecoach
De gemeente biedt inwoners een gratis digitale opleiding tot energiecoach aan. De trainingen starten binnenkort. Vanaf eind november kunnen inwoners vervolgens een (digitaal) energiegesprek aanvragen met één van de nieuwe energiecoaches. Tijdens het energiegesprek krijgen inwoners meer inzicht in hun eigen energieverbruik en tips om te besparen. De energiecoach richt zich op kleine maatregelen en gedragsverandering, waarmee geld en energie wordt bespaard.

Webinars 
De gemeente organiseert drie webinars met de onderwerpen: Isoleren en besparen, Zonnepanelen en Uw dak is geld waard. Het webinar is een online presentatie door een duurzaamheidsadviseur van de WoonWijzerWinkel.

Corona
Het programma Energie besparen, dat levert wat op! Samen naar een Duurzaam Westvoorne is vanwege de coronacrisis aangepast. Alle bijeenkomsten worden digitaal georganiseerd. Meer informatie of aanmelden voor een van de workshops, energiecoach of kortingscode? Ga naar www.duurzaamwestvoorne.nl/datlevertwatop.

Woonwijzer producten
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant