Afbeelding
Koop Lokaal

Femke Blok trimt met veel liefde uw honden en katten

Algemeen 914 keer gelezen

Op een gegeven moment stond Femke voor de keuze: doorgaan met een volgende studie of doen waar haar hart echt naar uitging: het werken met dieren. Ze koos voor het laatste en is ontzettend trots dat ze inmiddels al 1,5 jaar een eigen trimsalon heeft met de toepasselijke naam ‘De Blokhut’.

Ze heeft er alle moderne faciliteiten beschikbaar om uw hond of kat op een professionele manier te kunnen behandelen. Femke koos ervoor om het hondentrimmen te leren bij het Aeres Training Centre in Barneveld. Ze heeft er kunnen oefenen met alle technieken die je als hondentrimmer nodig hebt en kreeg er te maken met alle vachttypes die er zijn. 

Femke: “Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd tijdens mijn praktijkstage bij een trimsalon in Zwijndrecht. In januari 2019 slaagde ik voor het examen en vanaf dat moment kon ik me vol trots officieel gediplomeerd hondentrimster noemen.” 

De praktijk 
De eerste praktijkruimte van Femke was in de schuur thuis. Nu heeft ze haar eigen, mooie, volledig met alle moderne materialen ingerichte ‘Blok’hut, op het bedrijven terrein van haar ouders, waar alles aanwezig is om haar vak op een professionele manier uit te kunnen oefenen. Zo is er een bad op verstelbare stahoogte waar de honden heerlijk in kunnen worden gewassen en natuurlijk worden de nagels geknipt en de oren nagekeken. Ze heeft de beschikking over een krachtige föhn, waarmee ze in no time de vacht droog krijgt. Op instagram en facebook heeft Femke filmpjes geplaatst, waarop je kunt zien met hoeveel toewijding ze met jouw geliefde troeteldier om gaat.

Rust 
Honden vinden het vaak niet leuk om geknipt te worden. Als Femke dat ziet, laat ze de honden even rustig op de grond liggen om te wennen. En als het van het baasje mag, krijgen ze een koekje. In vrijwel alle gevallen lukt het daarna prima om de honden op hun gemak te laten voelen.

Iedere hond een eigen model
Femke vindt het ontzettend leuk om het haar te plukken, knippen en/of scheren om het in model te brengen. Elke hond krijgt een model dat bij hem of haar past. Natuurlijk overlegt ze altijd eerst met de eigenaar of eigenaresse. Als het opnieuw mooi gelukt is, mogen ze poseren voor een foto die ze deelt op Instagram en facebook, natuurlijk alleen als hun baas het daarmee eens is.

Extra verzorging met geurtjes
Femke gebruikt verzorgingsgeurtje. Er zijn vijf verschillende aroma’s, ze kijkt naar de hond en bepaalt zelf de geur. Als de eigenaren hun hond komen ophalen hoort ze vaak dat hij zo lekker ruikt! De sprays worden ook verkocht. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om de manden te sprayen. Voor honden met huidproblemen en allergieën wordt een non-allergene shampoo gebruikt waarin aloë vera is verwerkt.

Bereikbaarheid 
Femkes trimsalon ‘De Blokhut’ is gevestigd op het terrein van het bedrijf van haar ouders in Zwartewaal langs de Kanaaldijk West naar Hellevoetsluis. Er is daardoor altijd ruim voldoende parkeerplek aanwezig. Het is gemakkelijk te vinden: als je vanaf tuincentrum Aralia richting Zwartewaal/ Spijkenisse de weg kiest die parallel loopt aan de Kanaaldijk, kom je er vanzelf langs. Je bent er als je het bord A.K. Barendregt BV ziet.

Trimsalon de Blokhut
Kanaaldijk West 13a
Zwartewaal
06 10042603

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant