Afbeelding

Op naar de volgende vijf jaar Herbergier Hellevoetsluis

Algemeen 218 keer gelezen

Herbergier Hellevoetsluis is gelegen aan de rand van de wijk Ravense Hoek. Rijdend over de Nelson Mandelalaan zie je de  sfeervolle woonboerderij met mooie tuin eromheen liggen. Hier is het goed toeven voor mensen met geheugenproblemen.

Jaco en Els van Dasler trokken 6 jaar geleden de stoute schoenen aan en solliciteerden als echtpaar bij moeder-organisatie De Drie Notenboomen met de vraag of ze een Herbergier mochten runnen. Er werden strenge eisen gesteld, maar ze doorliepen de procedure met succes en nu bieden ze al weer vijf jaar de zorg aan zoals deze volgens hen hoort te zijn: samen met hun team van enthousiaste medewerkers er voor zorgen dat hun huisgenoten zich thuis voelen in hun nieuwe woonomgeving.

“We zeggen ‘huisgenoten”, dat klopt,” zegt Jaco. “We wonen hier met zijn allen onder één dak en we zorgen voor elkaar, net als in een groot gezin. Ons  huishouden heeft 19 gezinsleden, die verdeeld over de 17 appartementen wonen. We hadden het geluk om vanaf de bouw van ons pand aanwezig te zijn, dus we hebben er onze persoonlijke stempel op kunnen drukken. Net als op de omgeving van het gebouw, met een prachtige tuin en een de jeu-de-boules baan.”

Els vertelt dat het idee om dit bedrijf te beginnen ontstond toen ze destijds haar dementerende oma bezocht in zo’n ouderwets verpleeghuis. “Dat gaan we anders doen,” besprak ze met haar echtgenoot Jaco. En uiteindelijk werd dat dus Herbergier Hellevoetsluis. Er wordt 24-uurs zorg geleverd met veel persoonlijke aandacht en liefde.

De Drie Notenboomen helpt je prima op weg, met de financiering, de bouw en de voorbereidingen om een Herbergier op poten te zetten. Daarna moet je het zelf waarmaken. En dat doen Jaco en Els! Zij bieden een thuis voor verschillende generaties. “De één deint hier nog mee op ‘Oh Heideroosje’, de ander kent een deel van het repertoire van de Beatles uit z’n hoofd,” zegt Jaco hierover. Je tekent een contract met De Drie Notenboomen dat je iedere vijf jaar verlengt. Recentelijk hebben Els en Jaco met veel genoegen weer voor vijf jaar bijgetekend.

Herbergier Hellevoetsluis werkt met een zogenaamde ‘interesselijst’. Dit is geen wachtlijst, die suggereert dat je op een gegeven moment in aanmerking komt voor een plaats. Jaco: “We kijken echt hoe een mogelijke bewoner is en of dat aansluit bij de groep mensen die al hier woont. We proberen een bepaalde diversiteit aan te houden, wat de leefbaarheid ten goede komt. Over interesse hebben we zeker niet te klagen.”  Ook vertelt Jaco dat het voor sommige mensen niet passend is om zo samen en open te leven zoals Herbergier aanbiedt. Die hebben behoefte aan meer veiligheid en geborgenheid, een andersvormige instelling. 

Uitgangspunt is dat iedere huisgenoot de rest van zijn leven in de Herbergier blijft wonen, met de ondersteuning en de zorg die op dat moment nodig is.

Herbergier Hellevoetsluis
Dijkweg 7b
3223 LD Hellevoetsluis
www.herbergier.nl/hellevoetsluis
0181-745831 of 06-37280044
hellevoetsluis@herbergier.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant