Afbeelding
Koop Lokaal

Brielse Glashandel, ambachtelijk, vakkundig en modern

Algemeen 1.598 keer gelezen

De Brielse Glashandel bestaat in 2020 al 40 jaar. In 2005 nam de huidige eigenaar Peter Stolk het bedrijf aan de Kloosterweg over. Door de groei de laatste jaren, ontstond er behoefte aan meer ruimte. Een paar weken geleden verhuisde het daarom naar een modern, nieuw en ruim bedrijfspand in het Brielse Seggelant. Peter heeft dan ook alle reden om trots te zijn.

Toen hij in 2005 begon, waren er twee medewerkers in dienst. Nu zijn het er tien: vijf glaszetters, twee leerling glaszetter/schilders, een schilder en twee dames op de administratie. Peter voegt eraan toe dat er voor een goede glaszetter die zijn vak verstaat, nog altijd plek is! Met dit team van enthousiaste mensen, die staan voor hun werk, levert hij aan particulieren, bedrijven, gemeenten, verenigingen van eigenaren en woningcorporaties.

Glas, kozijnen en puien
Alle soorten glas kunnen op maat worden gemaakt en geplaatst worden. Niet alleen enkel, dubbel of HR++-glas, maar ook tripleglas, glas in lood, geharde glazen deuren en slijpglas. Sinds een paar jaar worden er ook kozijnen geleverd en geplaatst. Ook die kunnen volgens uw specificaties op maat gemaakt worden, voorzien van de gewenste glassoort en indien gewenst geschilderd. De puien worden uitgevoerd in hout of kunststof. De houten kozijnen zijn altijd van hardhout, zoals dark red meranti of mahonie.

Historische panden en reparatie
Bij de Glashandel is de kennis aanwezig om een kapot kozijn te repareren en houtrot te herstellen. Inclusief glasherstel en schilderwerk wordt dat dan weer helemaal netjes opgeknapt.

Alles is mogelijk
Er is veel mogelijk. Van een klein ruitje in de binnenstad in Brielle tot een megagrote pui op de 27e verdieping in een hoge flat aan de Maas in Spijkenisse. Peter vertelt met trots over dat karwei. Een schuifpui op de 27e verdieping was kapot gewaaid en de nieuwe pui moest er met een kraan van 90 meter ingezet worden.

Ieder zijn vak
In Brielle en regio is er een fijne samenwerking met andere bedrijven om grotere verbouwingen uit te voeren en de werkzaamheden op elkaar af te stemmen.

24-uurs service
Voor wie onverhoopt te maken krijgt met een glasschade door breuk of door inbraak, is er een 24-uurs service beschikbaar voor afdichting, zodat uw huis of uw bedrijf weer veilig is.

Vakmanschap
Peter hecht een grote waarde aan vakmanschap. Alle mensen die hij in dienst heeft, zijn mensen die hun vak verstaan en plezier in hun werk hebben. Hij vindt het belangrijk met zijn tijd mee te gaan en volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet. Zo worden er uiteraard HR++ glas (glas met HR-coating) en triple beglazing toegepast.

Voor advies en opname van offertes komt de Brielse Glashandel vrijblijvend langs. Klanten kunnen een en ander ook via mail aanvragen, waarna wij er een prijs voor kunnen maken.

Peters bedrijf mag dan met de tijd meegaan en in een supermoderne bedrijfsruimte gehuisvest zijn, de ouderwetse en gemoedelijke sfeer is gebleven. Tijdens ons bezoek komt een klant binnenvallen met de vraag: “Mag ik even 30 meter glasband, een tube kit en wat blikken stopverf meenemen? Zet het maar op de rekening.” “Tuurlijk”, antwoordt Peter zonder enige aarzeling: “Neem maar mee.”

Brielse Glashandel B.V.
Seggeweg 79
3237 MK Vierpolders
tel. 0181-414182
info@brielseglashandel.nl
www.brielseglashandel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant