Afbeelding

Veilig appen of beeldbellen met uw arts bij Spijkenisse Medisch Centrum

Algemeen 174 keer gelezen

In een veilige app uw persoonlijke vraag stellen aan uw arts bij Spijkenisse Medisch Centrum. Dat is vanaf nu mogelijk voor alle patiënten van Spijkenisse Medisch Centrum via de gratis app BeterDichtbij. Met deze app kunnen patiënten beeldbellen en appen met hun arts. 

Spijkenisse Medisch Centrum startte in april met de BeterDichtbij-app. Patiënten, artsen en verpleegkundigen zijn positief over het gebruik ervan en inmiddels zijn er 682 gesprekken aangemaakt en hebben de eerste beeldbelconsulten plaatsgevonden.

Goed beveiligd en privacy gewaarborgd
Gesprekken die patiënten voeren met het ziekenhuis moeten niet in verkeerde handen vallen. Daarom is BeterDichtbij ontwikkeld met veel aandacht voor de beveiliging en de privacy van gebruikers. “Zelfs als u uw telefoon verliest, kan nog niemand bij het gesprek dat u heeft gevoerd met ons. Alles wat u vertelt over uw gezondheid, valt net als een afspraak met uw arts onder het medisch beroepsgeheim. Het systeem is specifiek voor het ziekenhuis ontwikkeld en inloggen kan alleen onder de eigen naam, een pincode en een persoonlijke activatiecode die u via sms ontvangt”, licht Carmen van der Aa, hoofd van diverse poliklinieken bij Spijkenisse Medisch Centrum, toe.

App biedt uitkomst ten tijde van corona
“We zien dat het gebruik van de app sinds de uitbraak van het coronavirus een vogelvlucht heeft genomen. Om medewerkers, patiënten en bezoekers te beschermen vinden veel poliklinische afspraken op afstand plaats. Als het niet noodzakelijk is dat de patiënt naar het ziekenhuis komt, wordt er een telefonisch consult ingepland of wordt de patiënt uitgenodigd om met de arts(en) en/of verpleegkundige(n) in een beveiligde omgeving te beeldbellen of te appen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant