Afbeelding

Nieuwe dienstregeling EBS Voorne Putten per 3 januari

Algemeen 326 keer gelezen

Door Corona is het aantal reizigers in het openbaar vervoer sterk gedaald. Ook in 2021 zal het aantal reizigers ver achterblijven in vergelijking met de situatie vóór de Corona epidemie. Vervoerbedrijven passen hun dienstregeling daarom aan. Ook in VoornePutten & Rozenberg start EBS per 3 januari met een gewijzigde dienstregeling.

De aanpassingen zijn noodzakelijk, omdat minder reizigers ook leidt tot minder inkomsten voor vervoerders. De aanpassingen zijn daarnaast ook mogelijk, omdat er veel minder mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. 

In de praktijk betekent dit vooral dat er minder vaak een bus rijdt op lijnen met (nu nog) hoge frequenties. Daarnaast vervalt op lijn 403 het trajecttussen Brielle, Busstation Rugge en het Maasvlakte Transferium . Alternatief is de Maasvlaktehopper. Vanuit de locaties in het zuiden van Hellevoetsluis wordt de directe verbinding met Spijkenisse hersteld. Op meerdere lijnen vervallen enkele eerste en laatste ritten die een beperkte bezetting hebben. 

Achtergrond 
In 2020 heeft de Rijksoverheid de OV-bedrijven deels gecompenseerd voor de lagere inkomsten uit kaartverkoop. Het OV kon daardoor blijven rijden, maar vervoerders bleven wel met een fors verlies zitten. Om te voorkomen dat dit in 2021 opnieuw gebeurt, is afgesproken dat vervoerders in 2021 hun kosten reduceren, onder meer door minder bussen te laten rijden. De aanpassingen worden doorgevoerd in goed overleg met de opdrachtgever Metropool Rotterdam Den Haag. Daarbij heeft EBS gekozen voor maatregelen die reizigers zoveel mogelijk ontzien.

Belangrijke verbindingen blijven zoveel mogelijk intact. EBS rekent erop dat reizigers begrip zullen hebben voor deze noodzakelijke aanpassingen. Uiteraard blijft EBS service verlenen, zoals de vervoerder dat in de afgelopen lastige periode steeds is blijven doen. EBS hoopt dat deze crisissituatie weer snel voorbij is, dat het aantal reizigers dan weer toeneemt en de dienstverlening weer kan worden uitgebreid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant