Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Slagerij & Traiteur Wageveld: alleen topkwaliteit is goed genoeg

Algemeen 484 keer gelezen

Iedereen in Oostvoorne en wijde omgeving weet het. Wie verzekerd wil zijn van het beste stukje vlees op zijn bord, moet naar het Oostvoornse Dorpsplein, waar slager Edward Wageveld en zijn team in de ambachtelijke slagerij de lekkerste producten maken en ook tot in detail weten hoe je die producten moet verwerken.

En voor wie het nog niet wist, is een bezoekje aan de informatieve en schitterend vorm gegeven website van Slagerij & Traiteur Wageveld, www.slagerijwageveld.nl, een absolute aanrader. Surfen naar de site, vol foto’s van medewerkers en producten, is overigens ook voor de trouwe klanten van Wageveld een feestje. Kort, helder en bondig, verhaalt de site over het vlees dat Wageveld verwerkt en verkoopt en over de ambachtelijke huisgemaakte vleeswaren en vleesspecialiteiten die vakslager Wageveld tot een begrip maken voor de vleesliefhebber en hem uit laten stijgen boven wat de gemiddelde kwaliteitsslager te bieden heeft.

‘Ik verwacht in deze coronaperiode niet dat er met de feestdagen op zo’n grote schaal buiten de deur kan worden gegeten,’ zegt Edward Wageveld. ‘Wij houden rekening met grote drukte en met veel vraag naar onze specialiteiten zoals kant en klare, vers in onze traiteurafdeling gemaakte maaltijden als boeuf bourguignon, hertengoulash, wildstoofschotel en hazepeper. Daar is in het seizoen altijd al veel vraag naar en we verwachten dat de vraag in deze donkere maanden zeker niet minder wordt.’

Scharrelvlees
Of het nou het rundvlees is, dat Wageveld betrekt van vleesboerderij Van Driessen uit het Zeeuwse Hoek, of het varkensvlees van de vermaarde Capelin varkens uit Zuid-Frankrijk, dat mede door de wijze waarop ze worden gevoerd met Franse granen en kastanjes een unieke smaak heeft, of het kippenvlees dat Wageveld in twee soorten aanbiedt: Hollandse scharrelkip en Hollandse kip gegarandeerd antibioticavrij. Bij al deze soorten vlees is de koper ervan verzekerd dat de dieren een goed (scharrel) leven hebben gehad.

Lekker
Een stuk vlees moet goed en vooral lekker zijn. Met die gedachte maken Edward Wageveld en zijn team, dagelijks vers het dag-assortiment klaar. Het vlees wordt in de eigen ‘zouterij’ verwerkt tot ‘Wageveldspecialiteiten’ als beenham, kookworst en ontbijtspek. En in de eigen worstmakerij creëert Wageveld de lekkerste (speciaal)worsten. ‘We zijn nog de enige slagerij in de wijde omgeving met een eigen worstmakerij,’ aldus Edward. ‘En de mensen weten ons te vinden voor onze worsten.’

De traiteur-afdeling van de kwaliteitsslagerij levert ook dagelijks een uitgebreid scala aan verse kant en klare maaltijden. Even opwarmen en een gerecht met ‘sterallures’ staat bij de koper thuis op tafel. Wie het prettiger vindt om de bestellingen te laten bezorgen, wordt door de cateringafdeling op zijn wenken bediend. On-line bestellen kan via de website. Op de bestelling kan worden aangegeven of hij wordt afgehaald bij de slagerij op het dorpsplein of dat hij aan huis moet worden bezorgd.

Barbecue
Hoewel het barbecueseizoen nu nog ver weg lijkt, is het weer zover voordat je het weet. En met de met zorg samengestelde barbecuepakketten van Wageveld wordt barbecueën culinair genieten. Wie het moeilijk vindt om te wachten tot het weer een barbecue weer toelaat, kan de tijd overbruggen met gourmetten, vleesfonduen of steengrillen. Voor al die feestelijke etentjes stelt Slagerij & Traiteur Wageveld speciale vleesschotels samen compleet met sausjes, salades en stokbrood.

En wie niet om wil of kan kijken naar de bereiding van al het lekkers, kan kant en klare warme en of koude buffetten, salades en hapjesschotels laten bezorgen. In deze donkere, maar bovenal feestelijke maanden zijn de producten van Slagerij & Traiteur Wageveld het licht in de duisternis.

Edward Wageveld, Slagerij & Traiteur
Dorpsplein 5, 3233AL Oostvoorne
Telefoon: 0181-482503
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00–18.00 uur. Zaterdag van 08.00-16.00 uur. Zondag gesloten.
E-mail: info@slagerijwageveld.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant