Afbeelding
Femke Reijerman

Leona verkozen tot kinderambassadeur Gehandicapte Kind

Algemeen 645 keer gelezen

Rockanje - Nooit meer kinderen met een handicap die eenzaam zijn: dat is waar de 12-jarige Leona Snoey uit Rockanje zich de komende jaren voor gaat inzetten. Zaterdag 28 november is zij gekozen als de nieuwe kinderambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind, samen met Pauline (10), Joël (9) en Hüseyin (12). Dat gebeurde in een spannende finale in het Gooiland Theater in Hilversum, onder leiding van presentatrice Lucille Werner. 

In onze samenleving worden kinderen met een handicap vaak buitengesloten. In haar ‘CAPTalk’ vertelde Leona uit eigen ervaring wat dit betekent. “Ik heb cerebrale parese, hierdoor heb ik wat moeite met lopen. Voor lange afstanden gebruik ik mijn rolstoel, de korte afstanden kan ik lopen. Door deze klachten heb ik in groep 1 en een deel van groep 2 op de Mytylschool in Rotterdam gezeten. Iedere dag om kwart voor zeven de taxi in, en dan met een beetje geluk om 6 uur thuis. Gelukkig heb ik de basisschool in Rockanje mogen afmaken en ben ik na de zomervakantie begonnen in de brugklas van het Bahurium in Brielle. Naar Rotterdam zat ik elke dag bijna 2 uur in de taxi, nu ben ik nu in 20 minuten op school en mijn oude basisschool zat om de hoek van ons huis.” 

Met hun ‘CAPTalk’ moesten de acht kandidaten de jury, bestaande uit influencer Dylan Haegens, presentatrice Ingrid Jansen en directeur Henk-Willem Laan, overtuigen waarom zij de beste kinderambassadeur zijn. De jury had eigenlijk drie kinderambassadeurs willen kiezen maar was zo onder de indruk van de kandidaten dat ze uiteindelijk vier kinderen verkoos. Juryvoorzitter Henk-Willem Laan: “Er moet nog zo veel gebeuren voordat kinderen met een handicap volwaardig kunnen meedoen in onze samenleving. En wie kan dat beter vertellen dan deze vier kanjers. Zij zullen komende jaren opkomen voor de belangen van al hun leeftijdgenoten met een beperking!” 

De middag werd gepresenteerd door Lucille Werner. Zanger Douwe Bob, tevens ambassadeur van het Gehandicapte Kind, gaf een optreden. Ook was er act van goochelaar Steven Kazan en DJ Luc Sarneel van 3FM verzorgde de muzikale omlijsting. 

De theaterfinale was eigenlijk gepland op 28 maart van dit jaar, maar moest vanwege corona tweemaal worden uitgesteld. Het 30 personen tellende publiek bestond vooral uit familieleden van de kandidaten, de overige 140 gasten volgden de show via een live stream. De opname is binnenkort ook terug te kijken via www.nsgk.nl/kinderambassadeurs.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant