Afbeelding

Padelbanen TV Oostvoorne gereed!

Algemeen 1.149 keer gelezen

Twee weken geleden zijn twee nieuwe padelbanen bij de tennisvereniging Oostvoorne opgeleverd. Na de goedkeuring in de algemene ledenvergadering eind vorig jaar hebben er namelijk grote renovaties plaats gevonden op het sportpark aan de Pyroladreef in Oostvoorne. 

Bestaande tennisbanen zijn voorzien van een nieuwe toplaag, de hekwerken rondom de banen zijn vernieuwd, er is LED-verlichting op alle banen aangebracht en er zijn zonnepanelen op het dak van het clubhuis geplaatst. Verder zijn in het gehele park uitgebreide onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Als kroon op al dit werk zijn er twee padelbanen aangelegd die een nieuwe dimensie aan de altijd al actieve vereniging toevoegen.

Padel is een jonge sport in Nederland, maar intussen wel één van de snelst groeiende sporten. Overgewaaid vanuit Spanje, waar meer dan vijf miljoen mensen padel spelen, beginnen in Nederland steeds meer padelbanen te komen. Padel is een combinatie tussen tennis en squash en wordt gespeeld in een kooi met deels glazen wanden. Het is een zeer toegankelijke sport, ook als je bijvoorbeeld geen tennis ervaring hebt. De vereniging verwacht dan ook een grote toeloop van geïnteresseerden voor deze sport.

Afgelopen twee weken hebben er introductie clinics plaatsgevonden voor de leden van TVO en dit is met groot enthousiasme ontvangen. Als lid van de tennisvereniging ben je automatisch ook padel lid en in het komende seizoen kun je dan ook aan competities deelnemen. Padel competities worden in de zomermaanden, na de tenniscompetities gespeeld.

Voor niet-leden is het mogelijk om een proeflidmaatschap af te sluiten voor een periode van twee maanden, waarbij een eerste (verplichte) introductie clinic is inbegrepen. Tijdens dit proeflidmaatschap kunnen met de tennis- en padel leraren verdere lessen worden afgesproken om de techniek onder de knie te krijgen. Voor dit proeflidmaatschap door niet-leden kan contact met TVO worden gezocht middels padel@tvoostvoorne.nl

De padelbanen zijn mede door landelijke en provinciale overheidssubsidies en dankzij een substantiële bijdrage van de Gemeente Westvoorne tot stand gekomen. Bij het begin van het tennisseizoen, medio maart volgend jaar, zullen de banen feestelijk geopend worden, wanneer de dan geldende Covid maatregelen dat toe laten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant