John Roos: ‘'Zodra de versoepelingen komen kunnen we met alle protocollen en richtlijnen vanuit de stichting snel schakelen. We hopen dan in januari, februari of maart te kunnen racen.'' Archieffoto Theo van Kralingen.
John Roos: ‘'Zodra de versoepelingen komen kunnen we met alle protocollen en richtlijnen vanuit de stichting snel schakelen. We hopen dan in januari, februari of maart te kunnen racen.'' Archieffoto Theo van Kralingen.

RegioBeach Race in Hellevoetsluis hopelijk in 2021

Algemeen 195 keer gelezen

Hellevoetsluis- De organisatie van de RegioBeach Races op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee heeft besloten om de vier mountainbike strandraces van de vierde editie met de strandraces ‘t Gorsje, C-Side en Marc allen in Ouddorp en Boelies in Hellevoetsluis door te schuiven naar de eerste drie maanden van het nieuwe jaar.

Dan Rolandus

‘’We hopen, als er versoepeling komt in het corona-protocol, de vier kleinschalige strandraces in de eerste drie maanden van 2021 door te laten gaan’’, wil organisator John Roos de moed nog niet opgeven. De Beachrace C-Side staat voorlopig gepland op zaterdag 2 januari en de Beachrace Marc op zaterdag 23 januari. Voor de races ‘t Gorsje en Boelies, en wellicht ook nog C-Side, wordt nog naar een nieuwe datum gezocht. De strandraces op de Zuid-Hollandse eilanden zijn met maximaal 100 deelnemers weliswaar kleinschalig, maar erg populair bij de strandbikers in de westelijke provincies en zelfs vanuit België. ‘’Ik denk zelfs dat er in de toekomst meer kleinschalige strandraces langs de Noordzeekust georganiseerd zullen worden. De kosten voor een grote strandrace en de eisen die eraan verbonden zijn rijzen de pan uit. Of je nu 200 of 600 deelnemers aan de start krijgt, de kosten blijven hetzelfde. De afstand van de rondjes tussen start en finish bedraagt zo’n vijf kilometer. Dat doe je met minder deelnemers, minder kosten, maar niet met minder plezier. Dat neemt niet weg dat grote strandraces (Hoek van Holland-Den Helder, Strandrace van Renesse en de Egmond-Pier-Egmond, die voor januari al is afgelast, DR) wel behouden blijven.’’

Laurens ten Dam
De voorgaande drie edities van de RegioBeach Races langs de Noordzeekust van de eilanden Goeree en Voorne-Putten trokken nagenoeg het maximaal aan deelnemers. De eerste mountainbike Strandrace ‘t Gorsje in het seizoen 2017/’18 werd in de A-groep gewonnen door de Brabantse oud-prof Ronan van Zandbeek. Martin Luesing was op plaats zeventien de best geklasseerde Hellevoeter. De allerlaatste RegioBeach Race aan de Haringvlietdam in Hellevoetsluis, de MTB Strandrace Boelies werd op 1 maart 2020, net voor de corona uitbrak, gewonnen door eindwinnaar Jules de Cock (Cycling Team Flakkee) uit Eindhoven. Andere prominente strandracers in de RegioBeach Races waren onder andere Europees strandkampioen Ivar Slik en ex-Europees kampioen Jasper Ockeloen. De Lockdown treft voorlopig ook de strandraces in de regio, maar John Roos houdt hoop voor het nieuwe jaar 2021. ‘’Zodra op de versoepelingen komen voor wat betreft de sport, kunnen we met alle protocollen en richtlijnen vanuit de stichting snel schakelen. We krijgen van de gemeentes (Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis en Westvoorne, DR) alle medewerking. We hopen dan in januari, februari en wellicht ook in maart te kunnen racen. Zelfs oud-prof Laurens ten Dam liet weten graag te willen komen.’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant