Links Wilhelma Veenstra en rechts Marion Hazejager
Links Wilhelma Veenstra en rechts Marion Hazejager Martin van Gurp

Kerstactie Medisch Centrum Brielle

Algemeen 664 keer gelezen

Brielle - Al weer voor het vierde jaar organiseert het Medisch Centrum Brielle een kerstactie. Maar dit jaar zal het anders zijn dan anders. Dat heeft alles te maken met het coronavirus en de beperkingen die daardoor gelden.

Terwijl Marion Hazejager en Wilhelma Veenstra druk bezig zijn het Medisch Centrum in kerstsfeer te brengen, vertellen zij hun verhaal.

Er werd gewikt en gewogen. Uiteindelijk besloot het bestuur deze keer een geldinzamelingsactie te houden. Het Medisch Centrum geeft het goede voorbeeld door het budget dat elk jaar voor de kerstactie wordt vrij gemaakt in haar geheel over te maken naar de rekening van de Brielse voedselbank 'En nou vragen wij aan onze klanten, onze bezoekers en onze buurtgenoten dit jaar ook aan de voedselbank te denken bij het doen van hun kerstuitgaven.'

Het Medisch Centrum hanteert vanaf de opening van het pand de spreuk 'Samen beter'. Het met z'n allen beter krijgen dan dat we het hadden. 'Een financieel extraatje aan de Brielse voedselbank zal niet de grote problemen rond het coronavirus oplossen. Maar bedenk wel, dat alleen al het besef dat anderen met je mee voelen en je iets geven, je een goed gevoel geven', zegt Marion. 'Heel veel mensen hebben het heel goed. Een goeie reden om mee te doen aan de actie en er op die manier voor te zorgen dat we het in december samen beter hebben', vult Wilhelma nog aan.

Doneren kan op drie manieren. Op de begane grond in het Medische Centrum staat een ouderwetse collectebus, waar iedereen die daar langs loopt, zijn bijdrage in kan stoppen.

Dan is er ook de mogelijkheid om een bijdrage te doen, waarbij gebruikt gemaakt wordt van de QR-code. Deze code staat afgedrukt in de folder, die speciaal voor deze actie is gemaakt. Tenslotte kan er ook een gift worden gestort door een 'gewone' overmaking naar rekeningnummer NL11 Rabo 0105847615 t.n.v. de huurdersvereniging Medisch Centrum Brielle onder vermelding van KERST.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant