Afbeelding

Jeugdtheater Hofplein Voorne neemt afscheid van Voorne

Algemeen 288 keer gelezen

Hellevoetsluis – Met het spelen van de presentatie Waarom? Daarom! neemt Jeugdtheater Hofplein na 25 jaar afscheid van Voorne. Waarom? Daarom! was op woensdag 9 december in Theater Twee Hondjes de laatste activiteit van het Jeugdtheater op Voorne. Een bijzondere avond met stralende gezichten die trots hun slotapplaus in ontvangst namen en tegelijkertijd moesten slikken omdat het ook de afsluiting van hun geliefde hobby in de buurt betekende.

Vijfentwintig jaar geleden, in seizoen 1995-1996, startten twee Hofplein locaties op Voorne, één in Hellevoetsluis en één in Brielle. Later werden deze locaties samengevoegd tot één; Jeugdtheater Hofplein Voorne. Op het hoogtepunt volgden bijna 400 kinderen wekelijks theaterlessen in het Helinium en werd daar gerepeteerd voor de voorstelling die ging spelen in Theater Twee Hondjes en Brestheater. Twee jaar geleden zijn de lessen en repetities verhuisd naar Cultuurhuis Nieuwe Veste.

Waarom? Daarom!

Het besluit om te stoppen is eind vorig seizoen met de leerlingen uit Voorne gedeeld. Vanzelfsprekend kreeg deze kwart eeuw Hofplein op Voorne een bijzonder slotstuk. In de eerste helft van het seizoen werd onder leiding van theatermaker Anne Vera Langenberg Waarom? Daarom! gemaakt. Iedere woensdag repeteerden 20 kinderen die op woensdag 9 december, helemaal corona-proof, Waarom? Daarom! speelden in het theater. Met een prachtig slotapplaus sloot dit jonge talent een bijzondere Hofplein tijd op Voorne af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant