Afbeelding

Burgemeester De Jong bezoekt vrijwilligers prentenboek

Algemeen 354 keer gelezen

Westvoorne - Vijftien vrijwilligers uit Oostvoorne pakten dit weekend in tijdslots de bestellingen in van mensen die al in de voorverkoop het prentenboek De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn hadden besteld. Burgemeester De Jong van Westvoorne kwam langs tijdens het inpakken om hoofdpersoon Maas te ontmoeten, de vrijwilligers een hart onder de riem te steken en een bestelling van 31 boeken namens de gemeenteraad en het college van B & W op te halen.

Het prentenboek De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn Het boek, geschreven door Agnita Roosch-Twigt uit Oostvoorne, is een bijzonder prentenboek over de avonturen die Maas met zijn eenhoorn beleeft. Het gaat over ziek zijn, moed, geduld, trots zijn, feest vieren en vriendschap. Hoofdpersoon van het boek is Maas, een ongelooflijk sterke jongen van 7 jaar die onlangs de diagnose kanker kreeg. De opbrengst van het boek gaat naar het Prinses Màxima Centrum, het kinderoncologisch centrum van Nederland.

Aanleiding

Begin september 2020 ontdekken artsen bij de zevenjarige Maas kanker. Maas ondergaat een intensief behandeltraject in het Prinses Máxima Centrum. Agnita, vriendin van de ouders van Maas, maakt elke paar dagen een tekening van een avontuur van Maas en zijn magische eenhoorn met een kort verhaal en een vraag. Deze tekeningen en verhalen zijn nu gebundeld in dit prachtige prentenboek.

De Prinses Màxima Foundation

Door het prentenboek ‘De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn’ te kopen, steunt u de Prinses Máxima Foundation en daarmee het kinderoncologisch centrum. Het boek is een prachtig geschenk voor (klein)kinderen, collega’s en relaties. De verkoopprijs bedraagt €14,95. Hiervan gaat bijna €10,- naar het goede doel. Dit is de netto opbrengst van het boek.

Verkooppunten

Het prentenboek is vanaf 14 december te koop bij o.a. M Labels, Mildenburglaan 20 in Oostvoorne, Bruna, Stationsweg 8a in Oostvoorne, en Edwards Hair & Care bijoux - Hoonaartstraat 68, in Hellevoetsluis. U kunt het boek ook bestellen door een mail te sturen naar deavonturenvanmaas@gmail.com met uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal boeken dat u wenst te bestellen. U ontvangt een betaalverzoek voor het aankoopbedrag en een bericht wanneer de boek(en) binnen zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant