Afbeelding

Nu vuurwerk inleveren betekent geen boete of strafblad krijgen

Algemeen 92 keer gelezen

Na de invoering van het landelijk vuurwerkverbod is het bezit van verschillende vuurwerksoorten illegaal. Ook het thuis bewaren is niet meer toegestaan door dit landelijke verbod, ook al is dit vuurwerk eerder legaal aangeschaft. Bezit kan beboet worden en zelfs een strafblad opleveren.

Daarom vinden de burgemeesters van Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht het belangrijk dat iedereen zijn vuurwerk tot 25 kilo kan inleveren, zonder consequenties. Westvoorne doet ook mee aan de actie en inwoners kunnen op 23 en 24 december hun vuurwerk inleveren op een aantal locaties in de gemeente Rotterdam. Inwoners die al vuurwerk van de 2e categorie (F2) in huis hebben, mogen thuis maximaal 25 kilo bewaren tot volgend jaar.

Inleverlocaties

Woensdag 23 december:

9 - 12 uur Hoogvliet, Middenbaan Noord (tegenover politiebureau nr. 63)
13 - 16 uur P&R Prins Alexander (ingang Prins Alexanderlaan 35)

Donderdag 24 december:

9 - 12 uur Parkeerterrein P2 Blijdorp (onder het Stadhoudersviaduct)
13 - 16 uur Zuiderpark parkeerplaats Spartaan 20 (tegenover kruispunt Oldegaarde / Langenhorst)

Veilige afvoer

Alle typen vuurwerk kunnen ingeleverd worden. Ook zwaar vuurwerk wat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt. Uiteraard gebeurt dit op een zorgvuldige en veilige wijze. Vanwege veiligheidsaspecten vragen de gemeente iedereen lopend of met eigen vervoer te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een inleverlocatie te komen.

Straffeloos

Het inleveren van het consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk kan straffeloos, zoals door ministerie van Justitie en Veiligheid eerder is gecommuniceerd.

Vuurwerkverbod

Door de druk van het coronavirus op de zorg heeft het kabinet onlangs besloten een tijdelijk landelijk vuurwerkverbod in te stellen per 1 december, voor het afsteken, de verkoop, het bezit en het vervoer van vuurwerk.

Meer informatie: https://www.rotterdam.nl/nieuws/inleveren-vuurwerk/

Uit de krant