Afbeelding
Afb. Rijksoverheid

(Om)scholing toegankelijker vanaf 2021

Algemeen 200 keer gelezen

Werknemers kunnen van hun werkgever scholing krijgen die is vrijgesteld van loonheffing. Vanaf 2021 geldt dit ook voor ex-werknemers. De werkgever betaalt dan geen loonheffingen over de scholingskosten. Zo wil het kabinet (om)scholing toegankelijker maken. 

Twee manieren om scholingskosten onbelast te vergoeden
De werkgever kan op de volgende manieren de scholingskosten onbelast vergoeden:

De werkgever betaalt de scholingskosten als onderdeel van een sociaal plan.
 Is er na het dienstverband een deel scholingsbudget over? Dan mag de ex-werknemer dit na zijn dienstverband nog gebruiken.    

(Om)scholing extra van belang in coronacrisis
Het kabinet wil werknemers die hun baan kwijtraken meer mogelijkheden geven voor omscholing. Het doel is om de arbeidsmarktpositie van werknemers te verbeteren. Daarom kunnen werkgevers vanaf 2021 scholingskosten van ex-werknemers onbelast vergoeden. Nu worden scholingskosten na dienstverband gezien als loon uit vroegere arbeid. En betaalt de werkgever hier loonheffing over.

Werkgever geeft scholingskosten op als eindheffing
De Belastingdienst toetst of de werknemer de scholing volgt om de arbeidsmarktpositie te verbeteren met als doel om een inkomen te verdienen. De werkgever geeft de scholingskosten op als eindheffing bij contractbeëindiging in de werkkostenregeling. De Belastingdienst berekent hier dan geen loonheffing over.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant