In Oostvoorne dient een locatie voor een nieuwe brede school te worden gezocht
In Oostvoorne dient een locatie voor een nieuwe brede school te worden gezocht

Interactieve online bijeenkomst over de drie dorpsvisies

Algemeen 237 keer gelezen

Gemeente Westvoorne nodigt u van harte uit voor een interactieve online bijeenkomst over de dorpsvisies van Oostvoorne, Rockanje en Tinte. Deze vindt plaats op 14 januari en is speciaal bedoeld voor diegenen die er bij de vorige participatieronden niet bij konden zijn.

Een dorpsvisie brengt in beeld hoe je een dorp vitaal kunt houden. Hoe er ruimte gegeven kan worden aan wonen, werken, vervoer en samenleven in de toekomst. Uitgangspunt daarbij is het behoud van de eigen identiteit en de bestaande kwaliteiten van de kern. De afgelopen maanden heeft adviesbureau Kuiper Compagnons samen met de gemeente Westvoorne de eerste stappen doorlopen om tot een dorpsvisie te komen. Men is bij de inwoners langs geweest in het dorp om het gesprek te voeren; op straat, op de markt, op het strand. Ook vonden er begin december online drie participatieavonden plaats, één voor elke kern. Voor iedereen die hierbij niet aanwezig kon zijn, staat een nieuwe sessie ingepland op 14 januari.

Resultaten
Uit de eerste fase komt duidelijk naar voren dat de meeste mensen best tevreden zijn over de dorpen. In alle kernen hebben zij opgemerkt dat de opgaven voornamelijk gaan over de wens om de dorpscentra vitaal te houden, te verlevendigen en de voorzieningen een impuls te geven. Daarmee zou de ontmoetingsfunctie van het centrum versterkt kunnen worden. In Rockanje leeft ook het idee om het centrum beter te verbinden met het strand en in Oostvoorne dient een locatie voor een nieuwe brede school te worden gezocht. Tinte is een levendige polderbuurtschap met een hechte gemeenschap, waar de roep om het behoud van voorzieningen sterk leeft.

Interactieve online bijeenkomst
De bijeenkomst op 14 januari is een herhaling van de dorpsavonden begin december. Er wordt dus geen nieuwe informatie gedeeld. Mocht u eerder niet in de gelegenheid zijn geweest om aan te sluiten, dan kunt u dat alsnog doen op 14 januari van 19.30 tot 21.00 uur. De bijeenkomst wordt online via Zoom georganiseerd. U dient hiervoor Zoom te installeren op uw computer of tablet.

Aanmelding en link
Graag hoort de gemeente van u of u hierbij aanwezig wilt zijn. Wilt u dat doorgeven aan Rosan Bogers via r.bogers@westvoorne.nl? Na aanmelding ontvangt u een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant