Hopelijk kunnen we dit jaar nog een keer genieten van een fysiek optreden van Ons Genoegen
Hopelijk kunnen we dit jaar nog een keer genieten van een fysiek optreden van Ons Genoegen

Weer geen winteruitvoering voor Muziekvereniging Ons Genoegen

Algemeen 346 keer gelezen

Rockanje - De aanhoudende coronacrisis heeft ook voor Muziekvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Rockanje de nodige gevolgen. In 2004, tijdens het 100-jarig jubileum van Muziekvereniging ‘Ons Genoegen’, kopte de kranten met de titel: “Alleen een wereldoorlog konden de repetities onderbreken”. De titel kan nu aangevuld worden met “Alleen een wereldoorlog en een coronacrisis konden de repetities onderbreken.”

Al enige tijd liggen de repetities van de verschillende secties van Ons Genoegen namelijk stil. Ze hoeven niet uit te leggen dat het een vreemde tijd is. Normaal gesproken zouden zij nu in volle gang zijn met de organisatie van hun jaarlijks drukbezochte winteruitvoering. Maar vanwege de aanhoudende lockdown zullen de winteruitvoeringen net als vorig jaar niet doorgaan. Zodra ze weer kunnen repeteren, gaan ze de mogelijkheden voor optredens bekijken.
Het vraagt om een groot aanpassingsvermogen van eenieder binnen de vereniging. Zo vinden de bestuursvergaderingen tegenwoordig online plaats en worden de muzieklessen online voortgezet. Gelukkig is er ook tijd voor ontspanning, recent hebben ze een online Quiz gehouden voor de leden en binnenkort hebben ze een online bingo.

Als Ons Genoegen kijken ze positief naar de toekomst. Ze denken in mogelijkheden en ze laten graag weer muzikaal van zich horen, zodra dit veilig en verantwoord kan. Ondanks dat zij niet fysiek te zien en te horen zijn komen ze binnenkort toch dichterbij. Zo komen zij met historische foto’s in een plaatjesalbum te staan in het kader van 800 jaar Rockanje. Daarnaast hopen zij in april de kindermuziekweek te houden op basisschool de Zeewinde.

Muziek verbindt, ook in moeilijke tijden!

Ons Genoegen medio 1945 bij het Raadhuis van Rockanje, net na de tweede wereldoorlog
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant