Afbeelding

In memoriam: Suus van Gurp

Algemeen 1.982 keer gelezen

Weduwe van Jaap, (schoon) moeder van Eckhard en Jolanda en niet te vergeten, het gezicht van de vrijwilligers organisatie Stichting Werkgroep Ouderen Rockanje.

Een vrouw die, zoals ze dat zelf vaak omschreef, “niet van laag Keppel kwam”. Waarmee ze bedoelde “ik weet hoe de hazen lopen”. En dat wist ze. Dat bleek maar al te vaak in haar contacten met de vrijwilligers, sponsoren, de gemeente en de leiding van de Catharina Stichting.

Suus ontwikkelde het vrijwilligerswerk in de afgelopen ruim 30 jaar, samen met ‘haar’ vrijwilligers, tot een niet meer weg te denken aanbod van festiviteiten, optredens, markten, persoonlijke- en groepsbegeleiding, evenementen, feesten en welzijnsactiviteiten in het verzorgingshuis Swinshoek, het latere woonzorgcentrum Stuifakkers te Rockanje.

Die rol was haar op het lijf geschreven en ze genoot ervan, het gaf haar voldoening. Maar bovenal herinneren we haar tomeloze inzet en energie voor een betere levenskwaliteit van ouderen in Rockanje. In die missie is ze meer dan geslaagd.

D’r is een Rockanese dood gegaan

Je kunt er niet omheen

Je moet er even stil bij staan.

André en Bronia Vermaas

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant