Afbeelding

EBS bereikt 700.000 m3 capaciteit gesloten opslag

Algemeen 191 keer gelezen

European Bulk Services (EBS) B.V., een 100% HES International B.V. terminal, heeft met veel trots wederom een nieuwe vlakloods in gebruik genomen. Met de ingebruikname van deze multipurpose loods is de bestaande opslag capaciteit van 650.000 m3 gestegen naar een indrukwekkende 700.000 m3. Hiermee wordt de positie van EBS als marktleider voor de gesloten opslag van droge bulk producten in de haven van Rotterdam verder verstevigd. 

De nieuwe vlakloods is gevestigd op de Europoort locatie van EBS en heeft een capaciteit van 50.000 m3. De vlakloods is bedoeld voor de opslag van agriproducten en bestaat uit 7 aparte compartimenten. Het ontwerp van de loods is gericht op flexibiliteit voor de klant en is voorzien van strenge veiligheids- en milieueisen. EBS biedt mogelijkheden per schip, trein en spoor voor het product om de weg naar de eindbestemming verder te vervolgen.

Voor de loods is reeds een lange termijn contract met een klant afgesloten. De bouw van de loods is uitgevoerd door Züblin Nederland, onderdeel van de Europese bouwgroep Strabag SE en is uitgevoerd binnen de afgesproken tijd en budget.

De totale gesloten opslag capaciteit van EBS heeft nu een indrukwekkende 700.000 m3 bereikt. EBS is goed op weg uitvoering te geven aan een meerjarenplan om de gesloten opslag capaciteit met 350.000 m3 hoogwaardige en flexibele opslag uit te breiden. Hiervan is nu 236.000 m3 gerealiseerd. Er is reeds een vergunning verkregen voor een volgende loods met een capaciteit van 66.000 m3 op de Botlek locatie. Een aanvraag voor bouwbedrijven voor het tender proces voor de bouw van deze loods is onderweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant