Afbeelding
Steun de Zorg

Zonnebloem afdeling Westvoorne deelt zo’n 100 plantjes uit aan haar gasten

Algemeen 333 keer gelezen

Bij de Zonnebloem draait alles om mensen. Zij vinden ook dat een lichamelijke beperking geen belemmering hoeft te zijn om te kunnen genieten van het leven. Een dagje uit, bezoek aan huis, aangepast vervoer of op vakantie. De Zonnebloem regelt het allemaal. Iedereen die een lichamelijke beperking heeft, kan zich aanmelden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Afdeling Westvoorne heeft een bestuur van vijf leden, dat rond de 40 actieve vrijwilligers ondersteunt en faciliteert bij hun zonnebloemwerk. Deze afdeling heeft als sterk punt deelnemers normaal gesproken eens per 5/6 weken een activiteit aan te bieden. Bezoekwerk blijft wel het speerpunt van deze afdeling.

Maar door corona zijn het nu helaas geen normale tijden en valt er ook voor de afdeling Westvoorne weinig tot niets gezamenlijk te organiseren. Net als vele anderen zijn ook zij in afwachting van het moment wanneer dit weer wel kan. Maar, dat houdt niet in dat hun gasten, zoals ze bij hen genoemd worden, vergeten worden. Integendeel! 

PLANTJES UITGEDEELD 
De afdeling Westvoorne telt momenteel zo’n 100 gasten. En allemaal werden ze vanwege Valentijnsdag afgelopen weekend thuis aan de voordeur verrast met een plantje. Deze waren beschikbaar gesteld door Tuincentrum Torreman uit Rockanje. De attentie werd heel erg op prijs gesteld door de gasten, overal waren blije gezichten het resultaat! ‘In principe hebben we de afgelopen tijd zeker eens per maand toch wat leuks gedaan voor onze gasten’, vertelt voorzitter Ron Reevers. ‘Gewoon om ze te laten zien dat we ze niet vergeten nu onze gezamenlijke activiteiten niet door kunnen gaan. Zo gaan we normaal gesproken een aantal keer per jaar met elkaar uit eten. Dat kan een plaatselijke horeca gelegenheid zijn, maar ook zijn we wel eens te gast bij het Maerlant College waar de leerlingen dan voor ons koken. Verder maken we ook vaak uitstapjes. Zo stond bijvoorbeeld een bezoek aan Futureland ook al een keer op het programma. Boven alles draait het om persoonlijke aandacht. En uit dat oogpunt bedenken we nu dus allerlei alternatieven. Zo proberen we iedere maand wat thuis te brengen. Dat hebben we dus al gedaan met wat lekkers van bakkerij Manintveld, een potroos van Leo van der Harg en in januari was dat een mooie kalender. Daarnaast bellen we de mensen ook op om te vragen hoe het met ze gaat. We merken echt dat alles wat we doen vanuit de Zonnebloem erg gewaardeerd wordt. Het is dan ook heel dankbaar werk wat we doen. En dat maakt het dus ook heel erg leuk voor ons om te doen.’

DEELNAME EN KOSTEN 
‘Iedereen met een lichamelijke beperking kan zich bij ons aanmelden’, legt Reevers uit. ‘Dat kost de mensen niks. Het kan wel zijn dat bij een bepaalde activiteit, zoals een theateruitje of een etentje, een eigen bijdrage wordt gevraagd. Dat hangt van de kosten af en hoeveel sponsors we hebben. Vaste bronnen van inkomsten zijn de jaarlijkse lotenverkoop in de zomer en een jaarlijkse subsidie van de gemeente Westvoorne.’

40-JARIG BESTAAN 
Op dinsdag 25 augustus vorig jaar hebben de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Westvoorne hun 40-jarig bestaan bescheiden gevierd met een lunch in de Welkomkerk in Rockanje. De oprichters Marijke Wensen en Janny van de Velde, beide nu nog steeds actief voor de afdeling Westvoorne, werden daarbij in het zonnetje gezet. De nationale vereniging verraste hen met een gouden speld en een oorkonde. Ook waren er bloemen en mooie woorden van de voorzitter.

GROOT FEEST 
‘Het was de bedoeling dat we het 40-jarig bestaan groots zouden vieren’, besluit Reevers. ‘We hadden geregeld dat Willeke Alberti naar de Welkomkerk in Rockanje zou komen om daar op te treden. Helaas kon het toen vanwege corona niet doorgaan. We hebben het nu verplaatst naar september dit jaar. Hopelijk kan het dan wel doorgaan.’

CONTACT EN AANMELDEN
Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan de activiteiten van de afdeling Westvoorne of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling? Ga dan naar de website https://zonnebloem.nl/westvoorne. Hier kun je je gegevens invullens en het formulier online insturen. Voor de functie van vrijwilliger hoef je niet per se verpleegkundige of verzorgende te zijn. Op het aanmeldformulier voor deelnemer kun je je voorkeuren en je interesses aangeven. Dus bijvoorbeeld huisbezoek, vakantie of dagactiviteiten. Of misschien wel allemaal. Alles kan bij de afdeling Westvoorne! Uiteraard vinden er tot nadere berichtgeving over versoepelingen van de corona-maatregelen geen gezamenlijke activiteiten plaats. Maar zodra het weer kan, gaan deze uiteraard zo snel mogelijk weer van start!  


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant