Marjon van den Braak en Theo Kleijburg, zij verzorgen het meel verpakken voor de molen
Marjon van den Braak en Theo Kleijburg, zij verzorgen het meel verpakken voor de molen

Korenmolen Oostvoorne is jarig!

Algemeen 372 keer gelezen

Korenmolen Oostvoorne 1821: een kleine rekensom vertelt ons dat die kleine, maar unieke molen aan de Molendijk in Oostvoorne, dit jaar zijn 200e verjaardag viert.

Groots uitpakken is normaliter geen probleem voor hen, maar ze hoeven nu natuurlijk niet uit te leggen dat dit jammer genoeg niet mogelijk is. Toch is dit een gebeurtenis waaraan zij graag op gepaste wijze aandacht willen schenken. Je wordt tenslotte maar één keer 200 jaren oud. Uniek en kleinschalig, passend bij de molen. En als de toestand het weer toelaat, zullen ze niet twijfelen alsnog groot uit te pakken.

Om de molen draaiende te houden, mogen zij zich gelukkig prijzen met een grote vriendenkring die jaarlijks een bijdrage doet. Verder verkopen zij meelproducten, zoals pannenkoekenmeel, broodmeel en de allerlekkerste cakemixen. U allen wel bekend. Ook met de aankoop van het meel steunt u de molen. Ter gelegenheid van het jubileumjaar 2021 is er een speciale jubileumcake geïntroduceerd. Een feestelijke cake met de heerlijke smaak van stroopwafel. Deze jubileumcakemix is vanaf heden te koop bij Groentewinkel Sjoukes en Vers van Voorne.

De mogelijkheden om de jarige molen in het zonnetje te zetten, zijn op dit moment beperkt. Maar juist in deze tijd is het fijn om de 200-jarige molen extra te laten stralen. Op zaterdag 3 april willen ze toch een start maken met het jubileumjaar van onze molen. Molenaars Martin en Marc zullen hem de hele dag door in zijn feesttooi laten draaien. Aan het einde van de dag wordt hij in vreugdestand gezet en zal zo voorlopig ook blijven staan. Dus denk niet bij het zien van de molen, wat staat dat wiekenkruis toch scheef. Hij staat namelijk in de vreugd!

Als het allemaal weer mogelijk is, nodigen zij u natuurlijk uit om een kijkje te komen nemen bij de jarige molen. Misschien kunt u zichzelf nog wel op een foto vereeuwigen. Alle aandacht is welkom en zal de molen een warm gevoel geven!

In de winkel worden meelproducten, zoals pannenkoekenmeel, broodmeel en de allerlekkerste cakemixen verkocht
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant