Afbeelding

Keukenhof toch open tijdens testdagen

Algemeen 204 keer gelezen

Keukenhof mag op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 april beperkt open voor publiek. Dit is onderdeel van een programma Testen voor Toegang van de overheid om Nederland weer geleidelijk te openen. Ook het volgend weekend mag de testopening plaatsvinden. In mei worden mogelijk verdere versoepelingen doorgevoerd.

Keukenhof mag dit testweekend slechts 5.000 bezoekers per dag ontvangen. Zij moeten uiterlijk 40 uur voorafgaand aan hun bezoek getest worden. Dat kan alleen op een aantal vastgestelde testlocaties in het land. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Daarnaast kopen bezoekers online een ticket voor Keukenhof met een vaste aankomsttijd, via www.keukenhof.nl. Alle reguliere coronamaatregelen zijn van toepassing.

“Wij zijn blij dat deze eerste stap gezet mag worden en we hopen later dit voorjaar alsnog meer bezoekers te kunnen ontvangen”, aldus Keukenhof directeur Bart Siemerink. “We laten graag zien dat mensen in Keukenhof veilig een wandeling kunnen maken. We hebben afgelopen weken overal gepleit voor onze openstelling en we zijn blij dat nu een aantal bezoekers kan genieten van het park. Keukenhof staat in volle bloei en iedereen wil graag zelf de bloemenpracht beleven.”

Mensen die gebruik willen maken van deze unieke kans om Keukenhof te bezoeken, boeken hun tickets via www.keukenhof.nl

Het testen op corona gebeurt bij ruim 100 aangewezen testlocaties bij het land. Op het parkeerterrein van Keukenhof wordt nu ook een testlocatie gebouwd zodat de inwoners in het gebied rond Keukenhof makkelijk dicht bij huis een test kunnen doen die nodig is voor toegang tot het park.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant