Afbeelding

Roeivereniging maakt over Brielse Meer afvalvrij

Algemeen 227 keer gelezen

De hele winter hebben velen van ons zich tijdens de roeitochten over het mooie en stille Brielse Meer gestoord aan al het zwerfafval dat langs de oevers lag. Toen in maart het waterpeil verlaagd was, werd pas echt goed zichtbaar hoeveel troep er lag, met name aan de noordoever. We hebben toen het initiatief genomen om op 3 april een opruimmiddag te organiseren om de noordoever, van WVO tot het Winsemius gemaal inclusief eilandjes, kreekjes en spuikanaal, te verlossen van dit zwerfvuil. 

Gemeente Westvoorne had het juiste materiaal geleverd: grote stevige vuilniszakken, zakophouders en grijpstokken! Dit bleek zeer nuttig. 

Om 13.30 uur van start : 2 personen met het motorbootje de Integro over het water en 4 paren verspreid lopend langs de oever en door het water om zak na zak te vullen. Een kleine 3 uur later was iedereen terug. De Integro en twee auto’s vol met zakken, in totaal zo’n 1,5 m3 aan zwerfvuil. 

Wat zijn we allemaal tegengekomen? Plastic verpakkingen en flessen, blikjes, glas (flesjes en flessen), worteldoek, drainagepijp, jerrycans, bloempotten, vislijnen, polyproplijnen (van dik naar dun, korte stukjes en lange lijnen), diverse kledingstukken en opblaasattributen, een slaapzak, een autoband, een houten tafeltje en nog veel meer. 

Al met al, een nuttige, geslaagde en gezellige middag, waar we de komende zomer veel plezier van zullen hebben omdat we dat alles niet meer zien liggen. Volgend jaar weer, indien nodig! 

De roeiers van Watersport Vereniging Oostvoorne

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant