Afbeelding
Foto: PR
Koop Lokaal

Zelfverzekerd naar de Brugklas

Algemeen 259 keer gelezen

Hellevoetsluis - Integratieve kindertherapie is een intensieve, effectieve en kortdurende therapie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen kunnen in hun jonge leven te maken krijgen met moeilijke dingen als een scheiding, een familielid dat ernstig ziek is of een overlijden. Dit kan boosheid, lichamelijke klachten, slaapproblemen of iets anders tot gevolg hebben. Ouders weten soms niet meer hoe ze hun kind kunnen helpen en zitten met de handen in het haar.

Tijdens de jaren dat zij werkte in het onderwijs, merkte integratief kindertherapeut Claudia Rooimans dat kinderen soms last hebben van gevoelens waardoor ze op school vastlopen. Integratieve kindertherapie werkt met de vraag van het kind. Er wordt gezocht naar de oplossing door de hulpbronnen in het kind te activeren. Er wordt gekeken naar het totale kind en niet naar het gedrag alleen. Ouders spelen een belangrijke rol in het traject en ook samenwerking met school is mogelijk. Vanaf mei is er extra aandacht voor kinderen uit groep 8.

Zelfverzekerd naar de brugklas
In deze coronaperiode lopen ook achtstegroepers tegen beperkingen aan. Online lessen, de eindmusical, het afscheidsfeest, online open dagen; het is anders dan anders. Dat heeft impact op kinderen. Zeker nu zij de belangrijke fase van de puberteit in gaan, waarin ze hun eigen identiteit gaan vormen en daarnaast volgend schooljaar hun weg moeten zien te vinden binnen een nieuwe omgeving. Het traject ‘Zelfverzekerd naar de Brugklas’ kan hierbij helpen. Het bestaat onder andere uit zeven sessies: vijf in groep 8 en 2 in de brugklas. “Ik bied kinderen in deze sessies ruimte om alles te bespreken waar ze tegenaan lopen, bijvoorbeeld praktische zaken als het plannen van huiswerk. Daarnaast geef ik ook handvaten om je zekerder te voelen, waardoor je je als puber staande kunt houden tussen andere pubers. Samen met ouders help ik een kind zelfverzekerd zijn weg te vinden binnen de middelbare school.”

Praktijk voor integratieve kindertherapie Claudia Rooimans
Culhemiusstraat 12, 3222 CE Hellevoetsluis
tel: 06-14418629
email: info@claudiarooimans.nl

www.claudiarooimans.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant