Afbeelding

Dodenherdenking zonder publiek

Algemeen 418 keer gelezen

Westvoorne - Dodenherdenking op 4 mei vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats in Westvoorne. Tijdens de dodenherdenking staan we stil bij hen die omgekomen of vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, tijdens andere oorlogen en bij vredesmissies, en we staan stil bij hun nabestaanden.

Op 4 mei wordt er in Tinte, Rockanje en Oostvoorne herdacht. Vanwege de coronamaatregelen vindt de herdenking dit jaar besloten plaats met genodigden.

Herdenkingsmomenten

Burgemeester en wethouders, de leden van Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Oostvoorne en het Comité Herdenking ’40-’45 Rockanje leggen bloemen en kransen bij de monumenten op de begraafplaatsen en de graven van de geallieerden. In Tinte, Oostvoorne en Rockanje zal de Taptoe geblazen worden.

Herdenkingen en toespraak via video te zien

Omdat niet iedereen bij de herdenkingen aanwezig kan zijn, wordt de toespraak van burgemeester Peter de Jong op 4 mei vanaf half acht ‘s avonds uitgezonden via de website (www.westvoorne.nl) en het Facebookkanaal van de gemeente. Later op de avond wordt de videoregistratie van de herdenkingen uitgezonden waarin de kransleggingen te zien zijn. Ook worden van de vele bijzondere verhalen uit de Tweede Wereldoorlog drie verhalen uitgelicht en verteld door betrokkenen en nabestaanden. De 91 jarige Sarie van Vliet-Schipper bezoekt de plek waar evangelist Van der Meer is doodgeschoten. Hugo Noordermeer vertelt over de fusillade van zijn opa en oom aan de Blindeweg en Riet de Leeuw van Weenen vertelt over de Stolpersteinen aan de Brielseweg.

Vlaggen op 4 mei

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept dit jaar wederom alle inwoners op om op 4 mei al vanaf zonsopkomst tot aan zonsondergang de vlag halfstok te hangen.

Bloemen leggen


Wilt u overdag bloemen leggen bij één van de monumenten dan is dat uiteraard mogelijk. Wij vragen u hierbij de dan geldende RIVM-richtlijnen in acht te nemen. Als u ziet dat het druk is, probeert u dan op een ander moment van de dag terug te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant