Afbeelding

Gemeenteraad Westvoorne stimuleert burgerinitiatieven

Algemeen 236 keer gelezen

De gemeenteraad van Westvoorne heeft in haar vergadering van woensdag 28 april de Verordening Burgerinitiatief vastgesteld. Met het burgerinitiatief geeft de raad inwoners de mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op de politieke agenda.

Wat is een burgerinitiatief?

Via het burgerinitiatief kunnen inwoners onderwerpen, plannen of voorstellen rechtstreeks op de agenda van de gemeenteraad plaatsen. Het gaat om ideeën of plannen voor een buurt, wijk, dorp of de hele gemeente Westvoorne. Bijvoorbeeld het plaatsen van verkeersdrempels in de wijk of het aanleggen van een pannaveld. Het burgerinitiatief kan ook gebruikt worden voor een voorstel dat meer gericht is op gemeentelijk beleid, zoals de veiligheid in een buurt en wijk of het voorzieningenniveau voor bijvoorbeeld sport. 

Burgerinitiatief ook voor jongeren

Ook jongeren vanaf 12 jaar kunnen een burgerinitiatief indienen. Burgemeester De Jong: “Ik ben blij dat de gemeenteraad heeft ingestemd met de Verordening Burgerinitiatief. Het mooie aan deze verordening is dat het nu ook voor jongeren vanaf 12 jaar mogelijk is om een idee aan te dragen. De gemeenteraad heeft daar speciaal om gevraagd. Het geeft jongeren een extra stem!” 

Burgerinitiatief indienen

Een burgerinitiatief kan worden ingediend bij de gemeenteraad. Het initiatief moet aan een aantal voorwaarden voldoen, die te vinden zijn op onze website. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of een voorstel wel of niet wordt goedgekeurd. Meer informatie over het burgerinitiatief vindt u hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant