Bijschrift foto: Gina (begeleidster) op de woensdagavond bij Bravo in Brielle, Luna (assistent-begeleidster), Kim van der Wateren en de Brielse wethouder Bert van Ravenhorst
Bijschrift foto: Gina (begeleidster) op de woensdagavond bij Bravo in Brielle, Luna (assistent-begeleidster), Kim van der Wateren en de Brielse wethouder Bert van Ravenhorst

‘Join us’, een nieuw initiatief voor jongeren op Voorne

Algemeen 393 keer gelezen

Brielle/Westvoorne/Hellevoetsluis - Ben je tussen de 12 en 18 jaar, of tussen de 18 en 24 jaar? En heb je behoefte aan meer contacten met leeftijdgenoten? Misschien is ‘Join Us’ iets voor jou. 

- Ik wil vaker met vriend(inn)en zijn
- ik wil leuke dingen doen met anderen
- ik wil een vraag in een groep durven stellen
- Ik begin het gesprek met een onbekende
- Ik geef complimenten
- Ik geef mijn grens aan
- Ik los ruzie op

Herken je je in deze wensen? Dan zou ‘Join us’ misschien iets voor je kunnen betekenen. Het is een nieuw initiatief van de gemeenten in Voorne, gericht op jongeren tussen 12 en 24 jaar.

De Brielse wethouder Bert van Ravenhorst en Kim van der Wateren, jeugdwerker bij Stichting Push, merken dat het in deze coronatijd voor jongeren lastiger is dan anders om met elkaar in contact te komen en met elkaar leuke dingen te doen. Ze zijn dan ook blij met het ‘Join us’ project in Voorne en willen graag uitleggen hoe het werkt.

Hoe werkt Join us?
Eenmaal in de veertien dagen wordt er een avond gehouden waar je leeftijdgenoten kunt ontmoeten. Er zijn altijd twee begeleiders aanwezig die nauwelijks ouder zijn dan jij. De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 15 jongeren en samen bedenk en organiseer je allerlei activiteiten. Denk aan een avondje gamen, bordspellen spelen, gourmetten, een filmpje kijken, voetballen, bowlen en nog veel meer. Je ontwikkelt meteen vaardigheden voor het organiseren van activiteiten. Dat je soms met zijn vijftienen bent, betekent niet dat je ook alles met zijn vijftienen moet doen. Soms onderneem je een activiteit met zijn tweeën, soms met zijn drieën of met meer. Elke combinatie is mogelijk en dat bepaal je zelf.

Spannend
Natuurlijk is het de eerste keer spannend om naar Join us te komen. Dat vindt iedereen! Maar eenmaal bij Join us zul je merken dat de sfeer heel gezellig is. Dat je welkom bent en dat je jezelf mag zijn.

Gratis
Deelname aan Join us is gratis. Tenzij je iets anders wilt drinken dan ranja, koffie of thee. Of als de groep een activiteit gaat doen die geld kost (bijv. een avondje bowlen of naar de bioscoop).

Wanneer?
In Brielle staat de deur bij Bravo aan de Rik om de veertien dagen op woensdagavond van 18.15 tot 21.15 uur wijd open voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De eerstkomende avonden zijn op 12 en 26 mei. Je kunt er zomaar binnenvallen. Als je het een beetje lastig vindt om zoiets te doen, kun je je van tevoren aanmelden. Een avondje proefdraaien om te kijken of het echt iets voor je is, kan ook. In Brielle zijn de begeleiders Gina (links op de foto) en Lars. Zij zijn altijd bereid apart met jou een gesprek te voeren over wat je graag wilt. Stuur een berichtje naar Lars op 06-30891806 of mail naar brielle12-18@join-us.nu

Het project ‘Join us’ is er voor de jeugd van 12 tot 24 jaar op heel Voorne. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er regelmatig zowel in Brielle, Westvoorne als in Hellevoetsluis nieuwe groepen gestart. In Hellevoetsluis is er bijvoorbeeld onlangs op de woensdagavond een 18plus groep begonnen. Wil jij daarbij zijn? Je bent van harte welkom. Stuur een berichtje naar Derreline op 06-81954316 of mail naar briellehellevoetsluiswestvoorne18-25@join-us.nu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant