Westvoorne moet veilig zijn en blijven
Westvoorne moet veilig zijn en blijven

Start nieuw actieprogramma veiligheid

Algemeen 284 keer gelezen

Westvoorne - De gemeenteraad van Westvoorne heeft woensdagavond 28 april unaniem het Actieprogramma Integraal Veiligheidsplan (IVP) voor de komende twee jaar aangenomen.

In het actieprogramma staat de uitvoering van het eerder vastgestelde veiligheidsplan beschreven. Vijf onderwerpen krijgen extra prioriteit: High Impact Crimes, ondermijnende criminaliteit, het versterken van de sociale cohesie, een veilige leefomgeving en de verbinding tussen zorg en veiligheid. Burgemeester De Jong: 'Op deze veiligheidsonderwerpen willen we de komende jaren extra inzetten om zo Westvoorne een fijne en veilige plek te laten zijn om te wonen, recreëren en ondernemen. Dit kunnen we niet alleen, maar doen we samen met politie, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties, inwoners en ondernemers.'

De gemeente heeft in februari 2021 het actieprogramma 2019-2020 geëvalueerd. Deze evaluatie en huidige ontwikkelingen zoals de toename van cybercriminaliteit, het gebruik van lachgas onder jongeren etc. vormen de basis van het nieuwe actieprogramma. De gemeente besteedt de komende jaren extra aandacht aan vijf onderwerpen op het gebied van veiligheid. Een hiervan is het onderwerp High Impact Crimes; misdaden die grote impact op de samenleving hebben, zoals woninginbraken, overvallen, straatroven en geweldsmisdrijven. Andere onderwerpen die prioriteit hebben zijn het tegengaan van drugsgebruik onder jongeren en de problematiek rondom personen met verward gedrag. Ondermijnende criminaliteit is ook een aandachtspunt. De gemeente wil ondernemers en inwoners bewust maken van dit groeiende probleem. Verder heeft een gezonde en veilige leefomgeving de aandacht en wil de gemeente de verbinding tussen zorg en veiligheid versterken. Binnen het actieprogramma staat samenwerken centraal. De gemeente heeft daarom eerder inwoners betrokken bij het opstellen van het veiligheidsplan. De gemeente wil inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties blijven betrekken om er zo voor te zorgen dat Westvoorne een veilige plek is en blijft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant