Afbeelding

De ombudsman Westvoorne in 2020: ondanks corona niet meer klachten

Algemeen 188 keer gelezen

Westvoorne - De uitbraak van corona leidde in 2020 niet tot meer klachten bij de gemeentelijke ombudsman Westvoorne dan in het jaar daarvoor. In de gevallen dat de ombudsman een klacht doorstuurde naar de gemeente om actie te ondernemen, werd dat goed opgepakt.

De ombudsman werd in 2020 27 keer benaderd door inwoners van Westvoorne die vastliepen bij instanties. De ombudsman heeft uiteindelijk 9 klachten over de gemeente ingenomen. De onderwerpen van die klachten lopen uiteen. Zo waren er klachten over problemen voor een mantelzorger bij het regelen van een persoonsgebonden budget voor zorgverlening, maar ook over een boom die overlast veroorzaakt of over moeilijkheden bij het krijgen van een aanvullende bijstandsuitkering voor een zelfstandige. Een andere klacht ging over ontbrekende bestrating in een nieuwbouwwijk. 

Soms kon de ombudsman, door informatie of advies te geven, de klager zelf verder helpen. De meeste klachten bracht de ombudsman echter onder de aandacht van de gemeente. Die ging met klagers in gesprek, zocht oplossingen of gaf uitleg. Net als vorig jaar is de ombudsman tevreden met de manier waarop de gemeente met deze inwoners en hun klachten omgaat. 

Wie over 2020 spreekt kan niet om de uitbraak van corona heen. Die had veel gevolgen, voor de inwoners van Westvoorne maar ook voor de gemeente. De ombudsman kreeg geen klachten over de manier waarop de gemeenten Westvoorne met de uitbraak van corona is omgegaan. De ombudsman zelf hoopt het gratis inloopspreekuur voor inwoners van Westvoorne snel weer te openen. Zodra dit kan zal hij dit bekend maken op zijn website www.ombudsmanwestvoorne.nl. 

De ombudsman is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur op nummer 010 411 16 00. Een klacht kan ook via de website worden ingediend. Het jaarverslag Westvoorne is vandaag ook gepubliceerd op de website van de ombudsman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant