Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Body & Soul: praktijk voor traditionele Chinese geneeskunde

Algemeen 348 keer gelezen

Sinds 2014 runt Elly de Jong haar praktijk Body & Soul in Hellevoetsluis. Bij Body & Soul kunt u terecht voor onder andere acupunctuur en voetreflextherapie. Voetreflextherapie gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van een lichaam (body) en geest (soul).

Elly volgde de opleiding VoetreflexPlus en studeerde in 2014 af. Elly gebruikt in haar praktijk zowel de Westerse technieken als de traditionele Chinese technieken. 'Die combinatie is ook waar de term Plus voor staat in de opleiding', vertelt Elly. 'Tijdens mijn opleiding kwam ik door de verdiepingsmodules in aanraking met acupunctuur en toen werd ik gegrepen door de hele Chinese geneeskunde. Het is gewoon een hele andere manier van kijken naar dingen. Er wordt meer gekeken naar de hele mens en niet alleen naar de klachten. Na de VoetreflexPlus heb ik dus ook de opleiding voor acupunctuur gedaan. In het laatste jaar, ik moest eigenlijk alleen nog maar een scriptie doen, kreeg ik de diagnose borstkanker en moest ik mijn studie stopzetten. Daarna heb ik het weer opgepakt en ging mijn scriptie uiteraard over borstkanker. En dan met name over lymfoedeem, wat heel veel vrouwen met borstkanker hebben. Daar is nog maar heel weinig over bekend en dit is nu dus echt mijn interessegebied. Evenals menstruatie, de overgang en zwangerschap. Mijn focus lijkt hiermee meer op de vrouw te liggen, maar dit wil niet zeggen dat mannen in mijn praktijk niet welkom zijn. Inmiddels heb ik dus ook al veel mannen in de praktijk, met name voor pijnbestrijding.'

'Bij kankerpatiënten werk ik aan het verminderen van de bijwerkingen van de behandelingen, zoals misselijkheid, vermoeidheid en neuropathie. Met acupunctuur en eventueel gebruik van kruiden en voetreflex kun je heel goed zorgen voor ontspanning en een sneller herstel. Ik kan geen kanker genezen, maar wel mensen met kanker ondersteunen, zodat ze beter in hun vel zitten, beter slapen en dus beter kunnen functioneren. Ook het psychische stuk is belangrijk, want er gebeurt echt wel wat met je als de diagnose krijgt. Zie het maar als een stukje coaching en begeleiding, waar bijvoorbeeld ook een voedingsadvies deel van uit maakt. Acupunctuur en voetreflextherapie kunnen ook heel goed helpen bij problemen met de spijsvertering, obstipatie of juist waterige ontlasting. Ook kan er heel gericht gewerkt worden op pijnklachten. De combinatie met fysiotherapie kan ook heel goed zijn. Ik zie mijn behandelingen dan ook niet als alternatief, maar meer complementair. Met name bij een welvaartsziekte zoals een auto-immuunziekte kan een samenwerking heel goed werken. Met elkaar kun je zorgen dat de kwaliteit van leven verbetert. En wat ook goed is om te weten, is dat mijn behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden, als men aanvullend verzekerd is voor alternatieve geneeswijze', besluit Elly. 

Body & Soul, Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde
Sternstraat 11
1e etage (lift aanwezig)
3222 BM Hellevoetsluis
06-10312432
info@bodyandsoulhellevoetsluis.nl
www.bodyandsoulhellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant