Wethouder Borgonjen overhandigde het bewaarblik aan mevrouw Heijermans uit Oostvoorne in aanwezigheid van vrijwilliger Ruud Venner
Wethouder Borgonjen overhandigde het bewaarblik aan mevrouw Heijermans uit Oostvoorne in aanwezigheid van vrijwilliger Ruud Venner

Huisbezoeken en bewaarblik brengt inwoners Westvoorne bij elkaar

Algemeen 634 keer gelezen

Begin juni is het eerste Westvoornse bewaarblik overhandigd door wethouder Borgonjen in het kader van huisbezoek aan inwoners van 75 jaar en ouder. De wethouder overhandigde het bewaarblik aan mevrouw Heijermans uit Oostvoorne in aanwezigheid van vrijwilliger Ruud Venner.

In Westvoorne krijgen alle 75+’ers een Westvoorns bewaarblik bij een huisbezoek van een vrijwilliger van Catharina, thuis op Voorne. In het bewaarblik zitten een kleine verrassing en interessante informatie op zorg- en welzijnsgebied.

Huisbezoeken
De gemeente Westvoorne wil een goede kwaliteit van het leven van ouderen zoveel mogelijk behouden en bevorderen. Daarom werkt de gemeente samen met de andere gemeenten op Voorne en welszijns- en zorgorganisaties zoals Catharina, thuis op Voorne, Careyn, CuraMare, huisartsenzorggroepen Cohaesie en Zorggroep Haringvliet, Service Bureau Ouderen en MEE. Eén van de projecten is het huisbezoek aan oudere inwoners.

Wethouder Borgonjen: ‘Wij zijn blij met het bewaarblik. Het kan het contact tussen inwoners vergemakkelijken. We gaan ervan uit dat afstand tussen mensen op die manier wordt verkleind.’

Vrijwilligers
De huisbezoeken worden verzorgd door betrokken en enthousiaste vrijwilligers van Catharina, thuis op Voorne. Bij het eerste bezoek kijken zij wat de leefsituatie van de oudere is en geven zij informatie over de mogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn. De 75+’er kan natuurlijk zelf ook eventuele wensen kenbaar maken op het gebied van bijvoorbeeld wonen, gezondheid, zelfredzaamheid en hulpverlening, mobiliteit en vervoer, sociale contacten en tijdsbesteding.

Uitnodiging
Bent u 75+ en woont u zelfstandig in de gemeente Westvoorne? Dan ontvangt u automatisch een uitnodiging voor een huisbezoek, de oudsten het eerst. U ontvangt bericht als uw leeftijdscategorie aan de beurt is. Mocht u al eerder een huisbezoek willen, dan kunt u dit aangeven bij Catharina, thuis op Voorne. Ontvangt u een uitnodiging, maar heeft u geen interesse? Dan kunt u dat natuurlijk ook aangeven.

Vrijwilligers gezocht
Weet u zelf iemand bij wie u met het bewaarblik op bezoek zou willen, meld u dan aan via onderstaand e-mailadres. Dat geldt ook als u op die manier bezoek zou willen ontvangen.

Voor het afleggen van huisbezoeken is Catharina, thuis op Voorne op zoek naar nog meer enthousiaste vrijwilligers. Om de gesprekken te kunnen voeren wordt de vrijwilliger op weg geholpen door de coördinator. Wilt u meer weten over wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn, kijk dan hieronder voor de contactgegevens.

Meer informatie
Voor een huisbezoek en het opgeven als vrijwilliger, kunt u contact opnemen met Catharina, thuis op Voorne via www.catharina.nl. U kunt ook mailen naar welzijnouderen@catharina.nl of bellen op maandag, dinsdag en woensdag tussen 10.00 en 13.00 uur met telefoonnummer: 06-82487747. Vraag naar Geeta Khelawan, coördinator huisbezoeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant