Afbeelding

Deze week in zomer Zomer in de bieb

Algemeen 152 keer gelezen

Regio -  Alle lichten staan op groen voor een mooie zomer! Deze zomer kun je bij de bibliotheken op Voorne Putten en Goeree-Overflakkee terecht voor allerlei activiteiten. Van een workshop hoelahoepen voor volwassenen tot ontsnappen uit een Escape Room voor kinderen.

Ga samen schilderen met je (klein)kind, bezoek een Biebcollege over een boeiend onderwerp en ga mee met een themawandeling. Bekijk het complete aanbod op www.bzhd.nl/zomerindebieb en beleef de zomer in de bieb!

Workshop Natuurfotografie – Oostvoorne

Dinsdag 29 juni geeft fotograaf Bas van der Wel een workshop natuurfotografie op het Landgoed Mildenburg in Oostvoorne. Het Mildenburgbos is niet heel groot meer wel erg fotogeniek. Ontdek tijdens deze wandeling alles over diafragma, sluitertijd en de toepassing op eigen camera.

Dinsdag 29 juni | Aanvang 10.00 uur | Locatie: Landgoed Mildenburg, Hoflaan Oostvoorne | Toegang: € 15,-

FilmBieb: Tulipana - Brielle

Tulipani, de nieuwe film van Oscarwinnaar Mike van Diem, is een sprookjesachtige tragikomedie over de romantische Zeeuwse boer Gauke (gespeeld door Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil. Hij fietst naar Zuid-Italië, waar hij op miraculeuze wijze tulpen weet te kweken. Hij groeit uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert de Italiaanse politie-inspecteur Catarella (Giancarlo Giannini) het verhaal van de wonderbaarlijke tulpenkweker te achterhalen.

Woensdag 30 juni | Aanvang film: 14.00 uur | Locatie: Catharinastichting Prinsenkwartier, M.H.Trompstraat 135 Brielle | Toegang: € 5,-

FilmBieb: Picciridda – Hellevoetsluis

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren ‘60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen.

Donderdag 1 juli | Aanvang film: 11.00 uur | Locatie: Cultuurhuis Nieuwe Veste Hellevoetsluis | Toegang: alleen film € 5,- / film met lunch € 10,-

Workshop Hoelahoop – Hellevoetsluis

Hoelahoepen is leuk om te doen en dingen die leuk zijn om te doen, doe je makkelijker en vaker. Daarnaast kan hoelahoepen zo goed als overal: in de tuin, op de sportschool of in het park. Natuurlijk met je favoriete muziek erbij! De positieve effecten van hoelahoepen op het lichaam zijn ook absoluut de moeite waard. Zo is hoepelen goed voor je conditie, word je er sterker van en verbetert het de motoriek. Maar bovenal: het is leuk en geschikt voor iedereen!

Donderdag 1 juli | Aanvang: 19.00 uur | Locatie: plein Cultuurhuis Nieuwe Veste Hellevoetsluis | Toegang: € 15,-

Goed om te weten: Meer informatie en aanmelden kan via www.bzhd.nl/zomerindebieb

Wanneer een buitenactiviteit wegens (te) slecht weer niet doorgaan, ontvang je je toegangsgeld terug. Alle activiteiten worden volgens de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant