Afbeelding

Voorne atletiek naar de landelijke finale

Algemeen 247 keer gelezen

Afgelopen Zaterdag (18 september) is een groep van 6 meiden (12-13 jaar) van Voorne atletiek afgereisd naar Lisse om deel te nemen aan de landelijke finale. Een uniek moment voor Voorne Atletiek. Voor de allereerste keer sinds de oprichting van de baan is een groep van Voorne atletiek zo hoog geëindigd in het competitie klassement.

De Voorne meiden mochten met de twaalf hoogst geëindigde clubs van het land strijden voor de landelijke titel. De Voorne vlag wapperde tussen de vlaggen van Rotterdam Atletiek, PAC, HAAG Atletiek, Groningen Atletiek enzovoort, allemaal grote clubs met veel leden.

Dat zij een veel kleinere club zijn, was aan de prestaties van de meiden niet te merken. Ze waren zeker op hun plek op deze landelijke finale. Simone van der Sanden, Larissa Rodenburg, Zara Visser, Dewi Piena, Loïse Stomphorst en Jasmijn Langendoen hebben hard getraind en dat lieten ze merken. Zo wisten ze hun eigen club record op de estafette (4X60) al voor de derde keer op rij te verbeteren. Verder zijn de meiden in hun missie geslaagd om het club record op kogelstoten scherper te zetten en het club record op hordelopen te evenaren, ook werden veel persoonlijke records verbeterd.

Zoals bij elk sportevenement, ging ook deze wedstrijd voor de Voorne meiden met ups en downs. Zo viel 600 meter loopster Jasmijn Langendoen in het gedrang bij de start. Zoals een echte topper, na een korte beoordeling van de schade aan haar armen en benen, heeft ze besloten om door te gaan en ze wist zelfs een paar van de andere loopsters nog in te halen! Na de finish werd ze aan haar verwondingen bij de EHBO verzorgd. Wat een kanjer!

Al met al een fantastische dag en een mooie 11de plaats landelijk voor Voorne atletiek. De atleten zijn er in geslaagd om de vereniging op de atletiek kaart te zetten en dat smaakt naar meer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant