Afbeelding

Hulp nodig met uw financiën of thuisadministratie?

Algemeen 274 keer gelezen

Westvoorne/Hellevoetsluis - Al vele jaren biedt het SBO allerlei vormen van praktische ondersteuning aan (oudere) inwoners. Eén hiervan is Raad en Daad. Raad en Daad is bedoelt voor inwoners die ondersteuning nodig op het gebied van hun financiën of thuisadministratie. Het is namelijk niet voor iedereen even vanzelfsprekend om rond te komen of om een goed overzicht te hebben over de eigen inkomsten en uitgaven.

Dit kan zorgen voor onrust en spanning. Zeker als men niet weet hoe dit aan te pakken, welke mogelijkheden er zijn om het inkomen eventueel aan te vullen en hoe dit vervolgens geregeld moet worden.

Voor mensen die wonen in de gemeenten Hellevoetsluis en Westvoorne is het mogelijk om hier vanuit het SBO gratis hulp bij te krijgen.

Een vrijwilliger van Raad en Daad kan bijvoorbeeld bij de volgende zaken ondersteunen;

Ordenen van de administratie, opstellen van een begroting om in- en uitgaven inzichtelijk te maken, aanvragen van kwijtscheldingen/ toeslagen/ minimaregelingen/ bijstand, regelen van een betalingsovereenkomst bij kleine beginnende schulden en het tegen een kleine vergoeding invullen van de belastingaangifte.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Dan kunt u op werkdagen tussen 09:00 – 13:00 uur telefonisch contact opnemen met het kantoor 322273 of mailen naar algemeen@sbonu.nl. Op de website www.sbonu.nl kunt u eventueel ook een contactformulier invullen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant