Afbeelding

Planten en dieren herkennen was nog nooit zo makkelijk!

Algemeen 289 keer gelezen

Door de corona gaan we met z’n allen vaker de natuur in. En hoe leuk is het dan om de planten en dieren die je in je tuin ziet of tegenkomt tijdens een wandeling of fietstocht op naam kunt brengen?

De nieuwe veldgids Herken wie ik ben van natuurillustrator Jasper de Ruiter, bevat meer dan 57 herkenningskaarten van planten en dieren in Nederland. Zo wordt het op naam brengen van soorten een stuk makkelijker.

Met deze laagdrempelige herkenningskaarten leer je snel paddenstoelen, vogels, vlinders, bijen, libellen, planten, bomen, … in één oogopslag herkennen. Staat de soort niet op een kaart, dan heb je mogelijk iets bijzonders gezien!

Waar moet ik op letten?
In deze gids krijg je tips voor het snel herkennen van soorten, maar je leert ook zelf het weer te voorspellen, je wordt opgeleid tot spoorzoeker en je kunt aan de hand van de gevangen waterdiertjes de waterkwaliteit bepalen.


Specialist in het ontwikkelen van Herkenningskaarten!
Als illustrator ontwerpt Jasper sinds 2000 uiteenlopende herkenningskaarten, die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de bezoekerscentra in ons land. Deze losse geplastificeerde kaarten zijn nu gebundeld in één gids.

Het boek is te bestellen op www.jasperderuiter.com voor € 24,95

ISBN 9789083161907
Auteur en illustrator Jasper de Ruiter

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant