Cover: Feike Weijzen
Cover: Feike Weijzen

Gerdy uit Oostvoorne alleen verder

Algemeen 779 keer gelezen

Oostvoorne - Van de ene op de andere dag stond Gerdy Weijzen uit Oostvoorne er alleen voor. Haar man Jan overleed vorig jaar aan een hartaanval. Haar dochter Marjon, journalist, realiseerde zich dat haar moeder in haar hele 81-jarige leven nog geen dag alleen geweest was.

Het is iets wat veel ouderen overkomt, jaarlijks verliezen ruim 40.000 70plussers hun partner. En ja, zij kijken terug op een lang leven samen. Maar het verlies voelt vaak als een amputatie en de wond heelt langzaam. 

Ruim een jaar na het overlijden van Jan ligt er een boek met twintig interviews met zeventigplussers die hun partner verloren. Marjon Weijzen schreef het samen met verlieskundige Maria de Greef, Gerdy las alle verhalen als ‘proeflezer’ 

In het boek staat dat zij drie maanden na het overlijden van haar man een wandelingetje naar de brievenbus, alleen, al een opgave vond. Corona maakte het opdoen van nieuwe contacten in de buurt niet gemakkelijker. Maar ze slaat zich er dapper door heen. ‘Gelukkig heb ik een opgewekte aard. Dat was een van de dingen die Jan zo leuk aan me vond.’

Na een lang leven samen... alleen verder, Maria de Greef en Marjon Weijzen, uitgeverij Gopher, € 15. Verschijnt: 14 oktober.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant